joi, 26 iunie 2008

Blogorevista Folkului Romanesc

Salut initiativa acestui Site http://folkblog.wordpress.com/si remarc cu placere acuratetea si vastitatea proiectului.
Deoarece Niciodata nu estre prea tarziu si Nimik nu este intamplator in Multi-vers, previzionez ca acest site este va fi un punct de referinta pe drumurile Folk-ului Romanesc.
"Cel mai frumos din orasul acesta" sa va vegheze si sa va indrume !

Al dvs. putin luat, hippiepittis

vineri, 20 iunie 2008

Radio3net, iarasi jumatati de masura

Se pare ca acest colectiv chiar daca incepe 2 lucruri noi pe an, nu poate sa le duca la bun sfarsit.
S-au bagat sa prezinte pe Net Festivalul de Arte pentru Liceeni Florian Pittis ....Foarte frumos, mai ales ca nu au facut mai nimic anul acesta.
Afisul prealabil a fost OK... Chiar mi-a placut.
Primele 2 zile a fost totul OK... In a doua zi am vizionat transmisia lor, si i-am laudat.
A treia zi, cea cu decernarea premiilor si Spectacolul de gala avand ca invitati pe Nicu Alifantis, Mircea Vintila si Ducu Bertzi NU a fost transmisa. Am plangeri din SUA, din Belgia , din Timisoara si inca una de undeva din Ro ca nu s-a vazut nimik. Eu am fost in Sala.
Si chiar daca nu s-a dorit de catre Artistii invitati sa le fie transmis recitalul, r3net aveau DATORIA sa anunte si sa transmita Festivitatile de Premiere ale echipelor de concurenti de la licee.
Aveau de asemenea DATORIA sa completeze afisul Festivalului cu pagina al carei titlu chiar ei l-au pus, "Castigatori".
Si mi se pare normal ca sa fi postat in galeria video inregistrarile celor 3 zile de Festival .
Am tot asteptat dar se pare ca astept calendele grecesti. Au trecut 2 saptamani de la Festival.
Nu stiu motivele acestor nerealizari si nici nu ma intereseaza. Dar actuala echipa a facut inca o data de ras un post de pseudo-radio care merita mai mult decat un Nume. Si asta e tot ce conteaza.
Al dvs. putin luat, hippiepittis
P.S. La 3 saptamani de la eveniment au fost postate inregistrari complete pe site-le r3net. Mai bine mai tarziu decat niciodata...

joi, 12 iunie 2008

Festivalul de Arte pentru Liceeni Florian Pittis –z.3

Cu exceptia a catorva trageri de timp artificiale si fara rost la prezentarea premilor, a cam multor zambete si a blur-ului din ultimele 3 secunde, ziua a fost PERFECTA.
BRAVO PANDA pentru instituirea unui premiu masculin doar pentru parul lung.
BRAVO PANDA pentru ca NU AI DAT MARELE PREMIU de la sectiunea MUZICA!!. Chiar nu il merita nimeni.
Bravo Juriului pentru ca a dublat premiile de la sectiunea Teatru !
Bravo Nicu Alifantis pentru coada, pentru participare si pentru scuzele prezentate indirect.
Bravo Mircea Vintila pentru SUPERBUL RECITAL TEMATIC. Spre deosebire de Om Bun din iarna, acum ati cantat PENTRU MOTZU. ( Eu imi cer scuze ca la Lordul John am plans pe toata durata cantecului ).
Bravo Ducu Bertzi pentru cantecele alese ( majoritatea tematice ), pentru Sfarsitul nu-i aici si pentru gestul din finalul recitalului. Si pentru...
Si bravo Andrei Gheorghe jr. pentru prezentarea generala a festivalului.
Florian a fost in Sala, a fost simtit si de altii, a trait din plin Spectacolul si s-a bucurat ca si De Dincolo poate aduce Bucurie Tinerilor. ( trafic prin mine 80-104%, overflow la Lordul John .- La acea piesa Florian a facut ceea ce facea deobicei, adica pantomima. A fost destul de vizibil, sper sa mai primesc confirmari...)
{...// Traieste Clipa dar nu o uita !... }

Al dvs. putin luat, hippiepittis

miercuri, 11 iunie 2008

Festivalul de Arte pentru Liceeni Florian Pittis –z.2

Am stat astazi acasa si imi pare rau. Transmisia live a r3net A FOST si a fost buna spre foarte buna calitativ (331 kb/sec. 29 fps), peste nivelul majoritatii fisierelor cu Florian Pittis de pe Site. Apreciez claritatea filmarilor si prim-planurile bine luate, ca si sonorul clar.
La Festival a fost invers fatza de ieri. A fost TEATRU DE CALITATE si public aflat in treaba pe acolo. Venit ca la stadion, sa sprijine echipa favorita si nu pentru Arta Teatrului. Rusinica. A fost bine-venita si cu efect interventia organizatorilor pentru calmarea lor.
Fragmentele de piese au fost interpretate si traite de tinerii actori, costumele si decorurile au fost frumoase si mult peste ceea ce m-am asteptat.
Din acelasi motiv ca si ieri , nu intru in comentarii la obiect. Apreciez de asemenea sincronizarea tinerilor artisti atat intre ei cat si cu fondul sonor, prezent la majoritatea pieselor.
Tinerii actori au fost mult mai seriosi decat tinerii muzicieni, nu am vazut incercari stupide de influentare a juriului si a publicului ca ieri. Nu protestez decat la necivilizatia publicului tanar, dar aici chiar
n-am ce face, asta e !
Florian a fost probabil in sala ( daca nu a ramas cumva acolo de ieri–ca pe la mine nu a trecut. Sper ca a fost cineva suficient de bun mediu ca sa-I fi transmis clar si in culori ).
BRAVO !

Festivalul de Arte pentru Liceeni Florian Pittis -z.1

Am intentionat sa scriu iarasi 2 texte cu pretentia de recenzie, unul pe circuit inchis si altul, indulcit pentru public, pe Blog… Dar acum chiar nu e cazul.
Singurele lucruri bune din aceasta prima zi de Festival au fost publicul din sala si insasi faptul ca a existat. Avem liceeni care au talent si canta bine la instrumente. … Ca vocile le sunt la pamant. ( ca sa nu zic “sub pamant” ca se interpreteaza tematic! )
Am auzit cantecele superbe ale lui Motzu Pittis chinuite in mai multe feluri decat imi puteam imagina. Daca nu ar fi fost obligatoriu sa existe si daca nu ar fi fost prezentate, ar fi existat riscul sa nu le recunosc, desi le stiu pe dinafara ( sic! )
Nu ma bag sa comentez la obiect, ca inca nu s-a pronuntat Juriul , si nu se cade. Oricum, le plang de mila urechilor fine de folkist ale lui Ducu supuse presiunilor decibelilor Rock ale trupei fanei lui Ada Milea. De asemenea protestez impotriva esarfelor portocalii ale unor alti multi trupasi care probabil banuiesc ca daca PNL nu mai e la 3, poate ca Blaga pe sau sub B, il incanta pe acelasi nelipsit (D)B
In aceeasi nota, a stiut PAnda de ce a aplaudat la recitalul East Area. Nu ca era in afara concursului, dar tanarul interpret chiar are Talent si Traire. Altceva m-a suparat la el. Ca a cantat tocmai “Vinovatii fara vina”. E o blastfemie sa canti piesa asta tu fiind tuns ca la Jandarmi. Adica, vai-de-mine, nu conteaza cat de lung am parul, pot fi tuns chilug, conteaza ceea ce gandesc. Eu protestez cu degetul mic !!!!. Pacat , omul chiar are talent si Traire. Poate ca pentru imagine TREBUIE INJURAT PRIMUL DINTRE ORGANIZATORI. Daca e asha, e OK, il rog pe baiat sau pe colegii lui din Lazar sa-mi scrie si rescriu si eu !!!!
Si inca un protestA stiut Florian Pittis de ce a cantat practic numai alaturi de BARBATZI ( eu stiu o singura exceptie - Anda C. ). Nu ca as fi misogin sau ca as avea ceva cu vocile feminine. Numai ca aceste cantece de protest si in special “Vinovatii fara vina” cantat de o feminina care mai e si blonda are toate sansele sa devina o blastfemie. La ele chiar nu intereseaza pe nimeni cat de lung au parul si bancurile spun tot ceea ce trebuie stiut despre “cat si cum gandesc” blondele. Iar de a deveni FRATE e pentru o blonda o problema si mai mare… Si in viata si in masonerie.
Florian, prezent in sala, nu s-a regasit in Vibratia din Sufletele oamenilor. Momentul de maxima consonanta a fost la East Area ( prin mine trafic 31 % ).
E adevarat ca organizatorii au avut buna inspiratie ca la sectiunea de teatru din ziua a doua a festivalului nu au impus ca un personaj din cele interpretate de concurenti sa fi fost interpretat de Florian Pittis. Au scapat astfel de a mai fi chinuiti cel putin Ariel si Laertes
Oricum, m-am hotarat sa verific daca r3net se tine de cuvant si ma voi lasa maine seara la mila la transmisiei lor Live. Voi fi in sala Joi, la Gala Laureatilor si la Recitaluri.

Al dvs. putin luat, hippiepittis