marți, 25 noiembrie 2008

Mircea Baniciu la Sala Palatului pe 3 dec. ora 19.00

Mircea Baniciu va concerta pe 3 decembrie la Sala Palatului intr-un spectacol eveniment, intr-o formula unica. Invitatii sai vor fi: Ioji Kappal, Costin Petrescu, Mircea Vintila, Marius Batu, Ioan Gyuri Pascu si Ana Baniciu. In cadrul acestui spectacol, artistul ii va avea alaturi pe cei de la trupa Pacifica, in componenta Teo Boar, Cristi Iorga, Marian Mihailescu si Vlady Cnejevici.
"Va fi un spectacol deosebit in care i-am invitat pe cei pe care i-am avut alaturi pe scena in diferite perioade si in diferite formule. Voi aborda un repertoriu special, cu piese cantate mai rar sau chiar deloc in spectacole, incercand sa aduc aminte fanilor de Pasarea Colibri, de Baniciu anilor '80 si bineinteles de Phoenix."
Biletele vor costa intre 50 si 200 Ron si vor include si un CD maxi-single cu 3 variante ale piesei "Pe Arges in jos".
Cu acest prilej Mircea Baniciu isi va lansa de asemenea retrospectiva "VYNIL COLECTION" pe 4 CD.

vineri, 14 noiembrie 2008

Cenaclul Flacara in Bucuresti

Luni, 24 noiembrie 2008, ora 19, la sala Polivalentă
La această manifestare de muzică, poezie şi dialog ce se desfasoara sub coordonarea lui Adrian Paunescu, şi-au anunţat participarea: Tudor Gheorghe, Victor Socaciu, Mircea Vintilă, Vasile Şeicaru, Dumitru Fărcaşu, George Nicolescu, Doru Stănculescu, Tatiana Stepa, Magda Puskas („Partaj”), Emilian Onciu, Octavian Bud, Emeric Imre, Valentin Moldovan, Mădălina Amon, Vanghele Gogu, Raul Cârstea, Vasile Mardare, Andrei Păunescu şi trupa „Totuşi”.

INTRAREA a fost LIBERA . Recenzia evenimentului este publicata la "Comentarii"
Al dvs. putin luat, hippiepittis

P.S. Va re-transmit si dvs. parerea de rau a lui Emilian Onciu si va anunt cu aceasta ocazie ca dinsul nu va fi prezent fizic la Cenaclul Flacara de pe 24 nov, desi isi cumparase bilet de avion pentru Bucuresti. A fost obligat insa sa plece Dincolo in dupa-amiaza zilei de 15 noembrie.

miercuri, 5 noiembrie 2008

Reciclarea Poeziei - varianta lui Emil Brumaru

Se face ca intr-o dimineatza mohorata de noembrie mi s-a pus pata sa verific exactitatea unor versuri recitate sau cantate de Florian Pittis, proaspat postate in folderul omonim de pe Grupul de discutii al carui owner sunt http://groups.yahoo.com/group/florian_pittis/
Ma folosesc de atotstiutorul (bine-ar-fi...) Google si descopar Ce n-a vazut Parisul.
dl. Emil Brumaru a scris candva, demult (Motzu le-a recitat in anii 90) vreo 8 versuri.
"A fost un timp cand va spuneam si voua
Umila mea parere despre roua
Si chiar purtam,topita-n fragi,pe scuturi

Umila mea parere despre fluturi,
Iar uneori v-a speriat putin

Umila mea parere despre crin
Si parca si acum pluteste-n burg

Umila mea parere despre-amurg."
Versuri frumoase, pana aici n-am ce zice.
Problema este ca aceste 8 versuri au aparut in volumul "Comedia dell'Arte vol.II" la pagina 82 sub titlul "Transcriere" si apoi si in vol "Comedia dell'Arte vol.III" la pagina 77 sub titlul "Ultima Elegie"
De poeti care sa scrie poezii diferite dar cu acelasi titlu am mai auzit. Sa amintim doar de Eminescu cu ale sale Scrisori. El a rezolvat problema cea spinoasa a identificarii apeland la numerotare. Mi se pare o solutie practica si cu bun-simt fatza de criticii si de cititorii poeziilor domniei-sale.
Dar este pentru prima data cand gasesc aceleasi versuri publicate sub titluri diferite. Daca ar fi fost autori diferiti pe copera as zice ca este vorba de plagiat si m-as uita la data aparitiei celor doua Marii cu Tichii diferite. Dar cum aici este acelasi autor pe ambele volume si termenul auto-plagiat nu exista in DEX, sunt intr-o dilema. O dilema din care sper ca ma va scoate dl. Brumaru , ca autor al versurilor si al ambelor volume.

Cu respect, Al dvs. putin luat, hippiepittis

P.S. Dl. Emil Brumaru mi-a raspuns prompt pe blogul dinsului, titlul corect al poeziei respective este "Ultima Elegie".
Aparitia acelorasi versuri si sub titlul "Transcriere" este o eroare a editorului.
Pentru acuratete Dl. Brumaru ne recomanda editile pe hartie ale cartilor sale.