luni, 30 noiembrie 2009

radio3net, demolarea unei Creatii

Cu 3 saptamani in urma, echipa de la radio3net s-a pus pe fapte.
Ce au vrut sa faca ramane un mister. Ce a iesit poate vedea oricine stia site-le.
Daca distrugerile ar fi fost raspandite in mod echidistant, as fi putut sa ii banuiesc doar de incompetenta si indolenta. Dar realitatea este mai sumbra. Voi analiza pe larg.
*Search and play dupa o scadere de la 32000 titluri in 2007 la 300 in octombrie2009, s-a stabilizat la 1200 titluri, intre care nu exista nici macar o piesa cu Florian Pittis, Pasarea Colibri sau Phoenix. Nu mai zic de Mircea Vintila , Vali Sterian sau Nicu Vladimir. De fapt muzica romaneasca este aproape absenta. partial REZOLVAT 28 ian
*Playerul principal merge bine, atat in fereastra cat si in full screen, dar se porneste automat si continua sa mearga oriunde ai fi in site. Daca esti pe site in site sau in galeria video si vrei sa il asculti pe Florian, te bruiaza, impiedicandu-te sa auzi ceva. In timpul cautarilor prin galeria video, reporneste enervant la fiecare schimbare de pagina.
*Chat-ul este acum pe prima pagina. Si este aparent OK. Dar a disparut forumul. Nu prea era el umblat, dar cel putin thread-ul Motzu facut de Muzikia trebuia mentinut, era o promisiune facuta lui Florian si chiar este pacat de cele peste 400 de postari de acolo. Asta indiferent de cat de nesuferita si rautacioasa este autoarea lor.
*In Galeria Video au ramas mai putin de jumatate din filme. Salut disparitia Tarafurilor, dar m-a suparat stergerea majoritatii impresiilor despre Florian din ACEA ZI. De asemenea au disparut si cam toate filmarile cu Motzu. partial REZOLVAT 5 IAN
*Au disparut complet meniurile rapide din partea stanga. Si odata cu ele nu mai exista filmari de la FOLK YOU. Deloc. Si nici de la Om Bun. Si erau acolo toate Recitalurile de la primele 4 editii ale Folk You. Editia 2009 a existat doar vreo 20 zile ca link cu numele de Folk You5 si nu Festivalul de folk Florian Pittis. A disparut de pe site cu o luna inaintea Dezastrului.
partial REZOLVAT 5 IAN, majoritatea recitalurilor de la F.Y au fost repuse.
*Salut noile profile video ale unora dintre angajatii postului. Le astept si pe celelalte. Cele exitente sunt tot incomplete. De adresa de mail nu s-a auzit prea bine. Inainte era Forumul, unde fiecarte emisiune avea cate un thread. Nici de Declaratii de Avere publice nu s-a auzit.
*A disparut Desteapta-te Rockule, si odata cu el si cea mai mare Bibiloteca de muzica Romaneasca, atat FOLK cat si ROCK. partial REZOLVAT 28ian
*Daca incerci sa dai o dedicatie apar erori de SQL si alte matze sangerande de Database.-> partial REZOLVAT 11 DEC.
*Toate filmele din galeria video si fisierele audio de la search and play au fost re-convertite din wmv si mp3 in flv. Asadar angajatii supra-competenti de la Coop Radio Regres pot folosi aceasta rautate gratuita ca sa-si justifice activitatea si salariile. Problema lor este ca acum nu mai e acolo nimik ce sa merite copiat. Ca metode sunt mai multe decat inainte.
*Site-in-site MOTZU este aproape la fel, cu tot cu bad link-uri si cu fisierele fara sonor, doar ca sectiunea Nici o zi fara Beatles nu mai merge delok.
*Site in site DYLAN - textul este la fel dar paginile sunt flancate sus si jos de linii de eroare si link-urile spre cantece nu mai merg... ≈ REZOLVAT 28 DEC
*Site-in-site NICU COVACI - este doar pagina cu text, nu mai este nici un link spre cantece ≈ REZOLVAT 2 IAN
* La Muzica 500 Albume bune pare OK, la fel si 1001 Albume . A fost mutat aici Nici o zi fara Beatles, dar anul 2004 a fost pierdut pe drum... la pagina nr 47, pentru cine cunoaste (!!!) . Si in 6 saptamani profesionistii nu au fost in stare sa il gaseasca.
*Radio Big bank este OK, ca si selectiile radio3net imi plac ca idee.
*Nu mai pot fi ascultate deloc cele doua discuri ale lui Florian, Sunt tanar Doamna si DB&FP in concert. Pozele alese pentru coltul din stanga-sus al site-lui nu mi se par nici cele mai frumoase si nici cele mai reprezentative pentru Motzu.
Ca o concluzie, lipsa de profesionalism si slaba competenta in ale informaticii angajatilor de la radio3net sunt niste certitudini. Argumentez aici si cu destul de desele si lungile ore cand postul a fost oprit fara a se fi anuntat dinainte.
Dar aici pare a fi mai mult, nefunctionalitatile afecteaza in procent de 90 % muzica romaneasca si mai ales genul Folk, si doar in mica parte muzica straina si rock-ul "extrem", ceea ce pune MARI semne de intrbare cu privire la adevarata intentie a conducerii (si cea oficiala si cea din umbra).
Si Florian a facut radio3net cu oameni care nu erau experti in Informatica. Au lucrat cu totii pe un site anonim la o copie de lucru pana cand aceasta a avut functionalitatea dorita. Au existat Prieteni care stiau adresa, accesau si faceau observatii pe baza carora se corecta sau modifica pagina. Si abia cand a fost OK ea a fost mutata pe serverul public.
Sper ca aceasta postare sa fie un dush rece, cu efect revigorant pentru actuala echipa de la radio3net si in cateva saptamani sa repare site-le sau sa revina la cel functional, facut de Florian Pittis.

Ca din ce au facut de cand cu noul site, au dovedit doar ca stiu sa demoleze un lucru bun, facut de altcineva.

Al dvs. putin luat, hippiepittis

marți, 17 noiembrie 2009

Vasile Seicaru, in Porto Arte din Timisoara

14 noiembrie, la Clubul Porto Arte din Timisoara, concert Vasile Seicaru si Calin Barcean.

O cantare frumoasa, intre prieteni... Vale a cantat pana pe la 12,30 , peste doua ore, a fost superb!
A cantat cantecele lui cunoscute, pe care le canta in fiecare recital, trei piese de pe noul album, a cantat piesele lui Florian- Vanare de Vant, Vinovatii fara vina, Ploaia care va veni, Cantecul bufonului. Calin Barcean a cantat singur Nu-i nimic,asta e. Vale L-a amintit pe Florian inainte de Vinovatii fara vina, a spus ca Spiritul Lui este acolo, cu noi, in acea sala. Si Florian a fost acolo, Vale a simtit. Nu au lipsit Actorul, Treceti batalioane romane Carpatii, a cantat piese de munte, de studentie, chiar si Frumoasa-i vecina noastra, cantecul acela popular banatean.
Vale a fost foarte apropiat, foarte cald, nu a existat nici o bariera intre el si public. Si publicul a raspuns pe masura, desi la inceput a existat un moment destul de tensionat. El a intarziat peste o ora iar la intrarea in club trebuia sa treaca printr-o salita pentru fumatori. Acolo se pare ca a fost apostrofat, a urcat pe scena si se simtea ca este incordat,a cantat Actorul fara sa spuna nimic,apoi ne-a salutat si a spus ca nu este vina lui pentru ca a intarziat,el nu intarzie la spectacole, el a venit la noi cu cantecele sale si nu isi poate reveni dupa cuvintele pe care le-a auzit in club. “ Suntem la Timisoara, oameni buni..” Am aplaudat toti, a cantat apoi “Ce aproape de noi e Lumina” si s-a relaxat, a devenit cald si apoi totul a fost superb.
In cea mai mare parte a Concertului, Vale a cantat singur, Calin Barcean a cantat in deschidere, dar la anumite piese urca si el pe scena, lua chitara si canta impreuna cu Vale. Asa a fost la piesele lui Florian, insa la Vanare de Vant a cantat Vale singur. A mai urcat la unele dintre piesele foarte cunoscute, la Aruncarea in valuri, de exemplu. Nu stiu de ce nu canta Vale Toti suntem putin luati, nu o canta niciodata.
Dar a fost cel mai cald spectacol pe care l-am trait in Porto Arte. Si asta am simtit si din partea lui Florian, a fost ca la acele cantari la care participa niste buni prieteni.
Janis, Timisoara