miercuri, 28 iulie 2010

Folk You 2010 - Motzu in Vama Veche

In postarea precedenta am omis intentionat acest subiect important...
Da, am simtit prezenta lui Florian de multe ori in timpul Festivalului, in zilele de joi, vineri si sambata. Duminica prezenta Lui a fost mult, mult mai slaba decat in primele 3 zile, cu exceptia unui scurt moment.
A existat si o incercare de Dans, vineri seara la a doua proiectie cu clip de-al lui Florian ( Vinovatii fara vina ), incercare oprita de mine cu cateva momente inainte de un incident major. Fiind nisip pe jos, acesta efectiv m-a tinut de picioare si era cat-pe-ce sa cad. Dupa cum stiti, asta nu mi s-a intamplat niciodata in timpul unui Dans. Eu am acoperit dpdv telepatic zona de Folk si Folk-Rock a Festivalului. Nu si recitalurile formatiilor de Rock cu care s-a incheiat fiecare dintre zile. Desigur, nu am fost singurul contact telepatic la lui Florian la Folk You. Prezenta lui Florian a fost simtita de multi din spectatori, in dimineata de sambata chiar am auzit niste necunoscuti comentand pe acest subiect ( !! ).
In general Florian a trait in mod pozitiv si optimist Festivalul. Cu exceptia unui singur moment-il voi povesti in paragraful urmator-a fost bucuros, as putea zice chiar fericit. A trecut foarte repede peste lipsa numelui Lui de pe panza din spatele Scenei, a zis ca este destul ca este in Gandul si Inima Tinerilor de pe aceasta Plaja. Rezonanta completa s-a realizat cu mult inainte de primul clip proiectat pe ecrane, este foarte probabil ca El stia de clipuri. A fost un pic contrariat la inceputul Festivalului de faptul ca Imnul Folk You s-a pus ca inregistrare si nu a fost Dinu Olarasu pe Scena, sa il cante Live. Si aceasta schimbare ar fi trebuit sa o stie Motzu, dar poate ca a fost o modificare de ultim moment.
In prima seara a fost prezenta si Anda in spatele Scenei, si prezenta ei L-a bucurat. Ar fi vrut-o sus, pe Scena, dar asta nu s-a intamplat...
...Si pe la 12 ziua, vine pe drumleag o masina cu 4 persoane imbracate in tricourile negre ale Radio3net. Era condusa de Laurentiu State, tipul este inconfundabil. Multa vreme am crezut ca l-am recunoscut si pe un al doilea dintre cei veniti, eu confundandu-l pe Tanase de la Tapinarii cu Marcel Platon de la radio3...Seara, pe Scena, Tanase, imbracat cu tricou radio3net, a anuntat ca dedica urmatoarea piesa lui Motzu. Florian s-a suparat tare de tot, nu era trist ci mai degraba furios. Transpunera a fost instantanee. A anuntat apoi Tanase ca toate inregistrarile recitalurilor, din toate zilele Festivalului, vor putea fi vizionate pe site la radio3net. Anuntul cu filmarile ar fi trebuit sa-l bucure pe Florian, dar nu L-a facut decat sa comenteze suparat ...// Asta o spui ca sa imi treaca mai repede ?... Deoarece eram in public si nu eram deloc obisniuit cu El intr-o asemenea stare, am micsorat eu intensitatea conexiunii... Fiind o cu totul alta stare de spirit la El , si rezonanta cu majoritatea celorlalti contacti prezenti in Vama a scazut... Ca eu m-am trezit cu un flux energetic foarte puternic, de-abia am putut sa il mentin sub control. Cum nu sunt fan Tapinarii, am descoperit cantecul pe masura ce era interpretat. Il puteti asculta si dvs pe www.radio3net.ro, in Galeria Video. Redau aici refrenul, pentru ca sa puteti intelege si voi ce sentimente i-a facut lui Florian aceasta dedicatie "muzicala".
Si zeii mor, si zeii cad,
Si zeii au sperante pierdute,
Si zeii au cosmaruri, si zeii iubesc,
Si zeii canta , si zeii se sting....
Mai este o zona din text care L-a suparat mult pe Florian, acolo unde spun Tapinarii cum ca Zeul Ban si zeul Ratiune va dau jos, asta cu privire la Dumnezeu si la Iisus...

In ziua a treia, nu cu mult dupa Asfintit, pentru cateva secunde, mirosul artificial din zona unde eram noi s-a schimbat in mod evident, producandu-I lui Florian un moment de amintire dulce, placuta, o stare in care nu L-am mai simtit niciodata pana acum. Eu, care nu agreez deloc mirosul artificial dominant am fost surprins cand acesta s-a schimbat brusc in bataia brizei. Cum nu stiam ce este cu noul miros, am mirosit mai bine, moment in care a intervenit Florian, care s-a deconectat de Festival, a marit brusc puterea pe conexiunea cu mine si a intrat in starea emotionala pe care am incercat sa o descriu mai sus... Am aflat ce este cu noul miros fara sa intreb, de la colegul meu care il stia din Christiania. Din pacate a spus-o in mod foarte violent si m-a facut cu mica durere de cap deoarece comunicarea lui rece, pur rationala si rauvoitoare la adresa noului miros a intrat intr-o flagranta contradictie cu ce Traire impartaseam eu cu Florian... Pana a fost Florian conectat nu am simtit nimik, dar cand El s-a intors la Festival (deoarece mirosul si-a revenit la normal, si asha a ramas tot restul noptii) am inceput sa simt contradictia de mesaje din capul meu...

Luni m-am trezit pe la 8, Scena era deja aproape complet demontata. Atunci L-am simtit pentru ultima data pe Florian in Vama Veche, a fost o reluare a sentimentului de melancolie dulce-amaruie, dar mult, muuult mai spaba decat cea de cu doua seri in urma... Nu a reactionat deloc (adica nici pozitiv dar nici negativ) la faptul divers ca in acea dimineata am respectat Vama Veche si idealurile Hippie, neavand alta umbra pe mine in afara celei produse de propriul par.

Al dvs. putin luat, hippiepittis



joi, 22 iulie 2010

Folk You - Florian Pittis - Vama Veche - 2010

Am fost la Festival, aproape totul a fost superb. Au fost de exceptie Organizarea, Scena, Luminile, Plaja, Vama Veche, Oamenii, Atmosfera hippie... Au fost deranjante si inutile gardurile de fier care inconjurau scena si bodyguarzii care stateau cu fatza spre public. Sugerez JN sa tina cont de Criza si la anul sa faca economie de aceste elemente straine de Spiritul Vamii Vechi ! In locul lor erau mult mai utile cateva WC-uri ecologice pentru spectatori.
In partea de folk, sonorizarea a fost OK, in partea de rock volumul a fost prea tare, distorsionand muzica si indepartand (la propriu) pe unii din ascultatori numai din necesitatea de a-si menaja urechile...
Majoritatea recitalurilor au fost la nivelul oricarui mare festival international. In fiecare seara au fost cca.7-9 ore de Muzica buna! Pentru a pastra coerenta si a evita off-topik-ul, voi scrie pe larg aspectele relevante in cate un comentariu
O initiativa deosebit de buna, frumos realizata si Traita din plin de cei in jur de 10.000 spectatori a fost derularea in pauzele dintre recitaluri a unor clipuri cu Artistii Plecati dpdv fizic dintre Noi, clipuri constand dintr-un cantec, ilustrat cu un fundal din poze reprezentative si textul piesei pe o banda galbena, gen karaoke-club. Publicul s-a ridicat in picioare de fiecare data si a participat activ la cantece. La majoritatea refrenelor se dadea volumul foarte incet si se auzea multimea cantand si aplaudand. Superb. Au fost clipuri pentru FLORIAN PITTIS - Vinovatii fara vina, Vanare de vant si Ploaia care va veni; VALI STERIAN - Amintire cu haiduci si Exercitiu; MADALINA MANOLE - Si vei pleca...
Mircea Baniciu, Mircea Vintila si Marius Batu au cantat impreuna sub titulatura Pasarea Colibri. Repertoriul si maniera de interpretare sunt cele din vremea cand Motzu facea parte din formatie. Ca noutati remarc adoptarea de catre Marius Batu a cantecului Tambourine Man, precum si interpretarea piesei Cantec Soptit.
Cu multumirile necesare Jurnalului National pentru Organizare, sponsorilor care au gasit curajul si banii necesari cu toata criza globala si nationala si Vamii Vechi pentru gazduire si Spiritul Hippie va invit sa veniti si anul viitor la Festival, va veti simti bine si veti deveni mai bogati sufleteste.
Pe site la radio3net.ro sunt filmarile tuturor recitalurilor. Bravo, Radio3net ! Link-uri directe: Joi, Vineri, Sambata, Duminica
Al dvs. putin luat, hippiepittis

duminică, 11 iulie 2010

Joi incepe Festivalul Folk You - Florian Pittis

Ploaia care va veni
Le va potopi pe toate.
Sa-ncercam sa facem noi
Un oras fara pacate...

Jurnalul National, Organizator al Festivalului: "In 2005, incepeam prima editie a Festivalului Folk You!, avandu-l amfitrion pe Florian Pittis. A sasea editie a Festivalului ii poarta numele."


Avand sustinerea Andei Pittis, desfasurat sub egida Miscarii de Rezistenta, Festivalul Folk You se anunta a fi un loc unde Spiritele Libere isi propun sa ne poarte pe carari de visare si frumusete.

Hei, Mister Tambourine Man, canta-mi sa te-ascult
Nu mi-e somn, spre nicaieri ma poarta pasii mei
Hei, Mister Tambourine Man, canta-mi sa te-ascult
Dupa tine-n zori voi merge pe-ale tale alei...

Unde-s multi, puterea creste si... prostia nu sporeste.
Precizare: Intrarea este libera! JN nu percepe bilet sufletului liber.

Al dvs. putin luat, hippiepittis

marți, 6 iulie 2010

va asteptaM la Folk You, in Vama Veche

Intre 15 si 18 Iulie va asteptaM la Folk You, miscare de protest impotriva Prostiei Revarsate.
In articolul de azi Jurnalul National recunoaste prioritatea lui Florian Pittis in definirea sensului de a fi al Festivalului Folk You.
Poate si-au adus aminte si ei de discursurile cu care Motzu incheia serile de la Folk You 1, poate doar au vazut postarile mele de pe Youtube si de pe Trilulilu... Nu putem sti, nu se spune clar. Am scris si la ei pe site...
Iată programul:
Joi -15 iulie: Paul Arva; Lucian Darie; Mihai Buică; Cantos; Fox Studis; Ovidiu Scridon; Daniel-Silvian Petre & Emil Kindlein; Adi Beznă; Focul Viu; Maya; Ioan Onişor; Alexandru Andrieş; Ada Milea; Mircea Rusu însoţit de Alexandra Ungureanu, Raul Kusak şi Ştefan Orfescu; Pasărea Colibri; Iris.
Vineri - 16 iulie: Evandro Rossetti; Magda Puşkaş; Adrian Sărmăşan şi Laci Kovacs; Tudor Gheorghe; Ştefan Hruşcă; Nicu Alifantis; Alina Manole; Compact.
Sâmbătă - 17 iulie: Ducu Bertzi şi Mihai Neniţă; Zoia Alecu; Ilie Stepan; Maria Gheorghiu; Emeric Set; Gheorghe Zamfir; Celelalte Cuvinte.
Duminică - 18 iulie: Raul Cârstea & Constantin Neculae; Ţapinarii; Vasile Şeicaru; Doru Stănculescu & Sorin Minghiat; Dinu Olăraşu; Florin Chilian; Vama.

Anul acesta Folk You este integrat intr-un context multicultural, cu lansari de carti, cu after-party oficial la Baza Sportiva din Vama Veche, si proiectii de filme pe perioda din Noapte ce ramane pana la Rasarit: Noaptea Devoratorilor de Publicitate ;"Ceasul de mână", "Furtuna tropicală", "Kung Fu Pan da";"Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarăşi, frumoasă e viaţa", "Vicky Cristina Barcelona"; "Amintiri din Epoca de Aur 2- Dragoste în timpul liber", "Ce-o fi o fi", "Iubire columbiană/Ahava Colombianit"

Al dvs. putin luat, hippiepittis

P.S. Dupa asfintit voi avea insigna HAiR . si nu avem laptop...