duminică, 18 septembrie 2011

Gala Folk You Bucuresti, 17-18 sept2011

Organizarea a fost ca si in Vama, doar ca au adus o scena putin mai mica. Este pusa in fatza Universitatii Ecologice, singura zona fara cafenele. Sambata au cantat
1. Emeric Imre. Frumos si cald, repertoriul cu care ne-a obisniuit, bine primit de public.
2. Nicu Alifantis. A cantat doar 3 cantece si al treilea a fost POSTALIONUL, dedicat special prietenului sau, Florian Pittis. A facut o prezentare deosebita a cantecului, nu doar o simpla dedicatie. Stiu ca lui Florian ii placea foarte mult acest cantec. Il felicit pe Nicu Alifantis pentru acest gest sublim si pentru par (hair). A cantat insa cantecul intr-un tempo foarte rapid, a iesit aproape Rock, era greu de urmarit textul pentru cine nu il stia bine. Primit exceptional de public, pacat ca a cantat doar atat.
3. Taxi - a inceput si a terminat cu Drama in Vama, a fost un recital frumos, cuprinzand hit-urile formatiei. Nu au schimbat versul cu telegondola... Asha ca ii sugerez d-nei Udrea sa le faca in necaz si sa construiasca o telegondola din strada FRANCEZA, Bucuresti si pana in 2 MAI, Mangalia !!! Foarte bine primit.
4. Florin Chilian, de data asta un recital OK, chiar frumos. A cantat si Termopane, termopane. Nu a facut fitze delok, si a fost destul de bine primit.
5. Vama. Super-recital, intocmai ca si acasa in Vama Veche. Parca un pic cam prea Rock pentru Folk You... Foarte bine primit de public.A fost multa lume, ar fi fost si mai multa daca era loc. Spatiul de acolo este foarte inghesuit. Au fost in jur de 2000-3.500 de oameni dupa aprecierea mea. Sambata a fost lume compacta pana in intersectia cu straduta pe care e fatada Teatrului de comedie iar Duminica APA cuprindea si aceasta intersectie.
Intre recitaluri au fost clipuri cu Florian Pittis si cu Vali Sterian, foarte bine primite de public.
Duminica au cantat:
6. Alina Manole
. A fost foarte simpatica, dar parca prea linistita. A cantat frumos. Desi recitalul ei a fost destul de scurt, a cantat cele 3 hit-uri curajoase si cu subintelesuri din repertoriu, cel cu piticul, cantecul cu casatoria si cel cu luna patrata. Bine primite de public.
7.
Mircea Vintila a fost impreuna cu Jul Baldovin. Au cantat practic tot repertoriul lui Ciocu din vremea Pasarii Colibri, un SUPER-RECITAL de aproximativ o ora! Au incheiat cu singurul cantec de dupa din recital, (cel cu barca). Au fost chemati la BIS si au cantat Mielul si Cantecul Bufonului. Publicul a fost in delir, a fost o atmosfera ca in vremurile de altadata!
8.
Mircea Baniciu a venit singur. A continuat acelasi trend, cantand din repertoriul din vremea Pasarii Colibri. Mai de voie, mai de nevoie a intercalat si piese mai lente... Un frumos Recital de cca o jumatate de ora. A fost chemat la BIS si el, a cantat Andrii Popa si Mugur de fluier cu publicul in delir.
9. Zdob si Zdub. 100% Rock made in Moldova, cu frumoasele insertii Etno. Din punctul meu de vedere un pic cam prea Rock pentru Folk You... Foarte bine primiti de public.
Daca in prima zi Florian a fost sigur prezent doar la Nicu Alifantis, duminica a venit inca de la Alina Manole si a fost foarte puternic in timpul recitalurilor lui Mircea Vintila si Mircea Baniciu, lucru simtit si trait din plin de public si de cei trei oameni de pe Scena.
Al dvs. putin luat, hippiepittis