vineri, 15 iunie 2012

Programul Festivalului FOLK YOU - FLORIAN PITTIS

Conform anuntului oficial publicat in Jurnalul National de Organizatorul Festivalului, Miscarea de Rezistenta, programul pe zile si ore al Folk You - Florian Pittis - editia a 8-a, care se va desfasura in zilele de 3, 4, 5 AUGUST 2012 la VAMA VECHE este :

VINERI 3 AUGUST
Ora 19:00   ● Ariergarda folkului romanesc
Ora 20:00   ● Maya   ● Zoia Alecu   ● Adrian Sărmăşan
Ora 21:00   ●Tudor Gheorghe (cu taraf)
Ora 22:00   ● Maria Gheorghiu   ● Alina Manole   ● Emeric Imre
Ora 23:30   ● Marius Mihalache    ● Taxi
Ora 24:30   ● Zdob şi Zdub

SÂMBĂTĂ 4 AUGUST
Ora 19:00   ● Ariergarda folkului romanesc
Ora 20:00   ● Alexandru Andrieş   ● Ada Milea
Ora 21:00   ● Adrian Naidin   ● Mircea Baniciu
Ora 22:00   ● Poesis   ● Florin Chilian
Ora 23:30   ● Nicu Alifantis   ● Phoenix
Ora 24:30   ● Vama

DUMINICĂ 5 AUGUST
Ora 19:00   ● Ariergarda folkului romanesc
Ora 20:00   ● Ţapinarii   ● Mircea Vintilă & Brambura
Ora 21:00   ● Gheorghe Zamfir & Dumitru Fărcaş
Ora 22:00   ● Timpuri Noi   ● Viţa de Vie
Ora 23:00   ● Vunk
Ora 24:30   ● Rezident Ex

OBS. Nu stim ce este "ariegarda folkului romanesc". Cand si daca vom afla inainte de 1 August, voi completa in aceasta postare.
INTRAREA la festival este LIBERA, conform TRADITIEI si a SPIRITULUI HIPPIE.
Al dvs. putin luat hippiepittisva asteapta in VAMA VECHE

miercuri, 13 iunie 2012

Casa Pittis are probleme ...

Cu ceva intarziere, in a doua zi de Rusalii, ca tot era zi nelucratoare, am ajuns pentru a doua oara in acest an in Parcul tematic Bellu. Prima data am fost la o saptamana dupa Pasti, tot cu intarziere... dar am ajuns.
Ca de obicei, fac o vizita la locul de odihna al mai multor Artisti si personalitati, dar si in cateva locuri mai aparte, putin cunoscute publicului larg. 
La FLORIAN PITTIS totul era impecabil, ca de fiecare data. Este adevarat ca erau doar doua vaze cu flori, ambele cu garoafe "rapidiste", dar era curat, nu erau uscaturi in vaze si candela ardea. Placuta ceterasilor era la locul ei, textul fiind vizibil. De asemenea, Numele Artistului, sapat in marmura impecabil de alba fara a fi vopsit a inceput sa devina vizibil ca efect al Timpului. Din aceeasi cauza, pe vechea cruce de lemn a aparut o zona in care lacul s-a scorojit si a cazut. Aceasta este impodobita cu o cruciulita de matanii din Argint, un semn Flower-Power, o banda tricolora si o broderie cu simbolul Festivalului WOODSTOCK, broderie artistica din ata de foarte buna calitate. Adevarate pete de Spirit intr-un parc tematic care altfel este destul de monoton.
La PARINTII lui FLORIAN insa nu mai era ca anul trecut. Se vedea ca nu a mai trecut nimeni pe acolo de un car de luni. Din aprilie si pana acum a disparut si coloana din dreapta iar aripa de avion a tatalui era usor aplecata. De asemenea, toata partea aeriana a Maslinului s-a uscat, trunchiul fara viatza stand in fatza monumentului ros de vreme.  Corectura lui Florian este acum super-vizibila (asta pentru cine cunoaste) Planta insa a dat din radacina ramuri noi, care insa trebuie indrumate... Ierburile au inceput sa acopere aleea interioara din pietris iar bancutza a intat si mai mult in pamant... La fel ca si piatra neagra a bunicului? Titu Pittis, care abia poate fi zarita (asta tot pentru cine cunoaste). (am sa-mi iau eu o panza de bomfaier data viitoare cand voi merge, si daca tot acolo este uscatura, o voi taia eu. Nu promit insa nici o data, daca vin caldurile cele mari nu voi mai ajunge acolo pana la toamna). De ce este important acest loc ? Deoarece este locul unde Florian venea atunci cand vroia sa se reculeaga singur, fara a fi deranjat sau grabit de nimeni. In treacat va spun doar ca locul este intr-o cu totul alta zona a Parcului tematic... Din pacate nici din partea familiei Schneider si nici din cea a PAndei se pare ca locul nu mai trezeste vre-un interes, deoarece impresia de parasire este coplesitoare! Aproape sigur in afara de mine (si de Janis) nu pare a mai veni cineva pe acolo.
Mentionez aici ca nu stiu locul de odihna al lui Nicu Vladimir, daca stie cineva si vrea, mi-l poate arata si mie.
Alte locuri de odihna situate in prejma lui Florian... Anda Calugareanu, Ioan Luchian Mihalea, Emil Hossu, Gina Patrichi, Adrian Pintea, Amza Pellea, Tatiana Stepa,  Cristian Paturca...
Acest articol se vrea un semn de exclamare si atat. 
Hippie Pittis - A2FP 

joi, 7 iunie 2012

Folk You 2012, decalat in 3,4,5 august 2012

Conform anuntului Organizatorilor, Jurnalul National si Miscarea de Rezistenta, tinand cont ca in Vama Veche nu exista conditiile pentru desfasurarea a doua Festivaluri de amploare in acelasi timp, si pentru a adeveri proverbul "cel mai destept cedeaza primul", Festivalul de muzica Folk You - Florian Pittis se va desfasura in zilele de 3,4 si 5 August 2012, adica in week-endul urmator dupa Stufstock.
Ne asteptam deci la o prezenta mai consistenta a Prietenilor Rokeri in Public, cunoscuta fiind compatibilitatea acestora cu genul Folk.
In Spiritul HIPPIE, Intrarea la Festival va fi LIBERA. 
Speram ca Organizatorii si-au invatzat lectia si nu vor mai sfida Publicul cu experiente psiho-sociale total deplasate. 
Al dvs. putin luat, hippiepittis _______________Va asteptam in VAMA VECHE

sâmbătă, 2 iunie 2012

A.P., cu respect pentru simboluri si pentru natura

De ceva timp este mare zarva mare printre Prietenii mei, reali sau de pe de pe Facebook ... Cum-necum, s-a facut ceva nemaivazut si nemaiauzit...
A fost dezvelit un bust al lui Adrian Paunescu in centrul Bucurestiului !
Daca era oriunde altundeva decat locatia actuala, aM fi sustinut de a doua zi initiativa.
A.P. este un mare poet si a avut o contributie IMENSA la sicronizarea Trairii TINERILOR din Romania la valorile din West, la Generatia Woodstock si la Libertatea in stil Hippie. Romania a avut o mare sansa prin existenta lui AP in Limba si Cultura sa, pe aceste Pamanturi incarcate de Istorie.
Lucrarea comemorativa a fost realizata si amplasata prin eforturile Familiei Paunescu, in spetza a lui Andrei. Locul ales, numit de presa "parcul Gradina Icoanei" are singurul attu ca este cel mai apropiat parc de casa in care a trait AP in ultimii cca 50 de ani.
Dar de acest parculet este foarte legat Florian Pittis, fiind situat exact in fatza Salii Studio (actualmente Sala Toma Caragiu), locul unde s-au jucat multe din piesele-spectacol cu Florian Pittis, fiind totodata sanctuarul PMT, prima "DMZ" din Bucuresti.
Am primit de la Florian un mesaj ambivalent -... // Din ceea ce mi s-a transmis, AP nu interfereaza deloc cu Teatrul Nostru, parca nici nu este in Gradina Icoanei ... -  asha ca nu am scris nimik si, astazi dimineatza m-am dus sa vad exact despre ce e vorba si sa-I transmit imagini in miscare la rezolutie cat mai buna, ca sa inteleaga clar localizarea monumentului. Ideea Lui era exacta. Asha shi este. Statuia se afla intr-un fel de firida mica, lipita de strada Pictor Verona, decupata din parc si delimitata de acesta printr-un ziduletz. AP, bust din bronz, se afla pe un soclu destul de inalt si ESTE CU FATZA spre STRADA Pictor Verona. Amplasamentul este in coltzul dinspre fosta Miorita, langa restaurantul care a cotropit coltul parcului unde era stalpul de lumina imortalizat pe prospectul de la Cainele Gradinarului. Cand privesti stauia nu se vede deloc sala de teatru. Iarna, cand nu vor fi frunze, aceasta va putea fi zarita, oblic si intr-un plan indepartat.
MultumiM lui Andrei Paunescu pentru BUNUL SIMT si pentru RESPECTUL acordat acestui parc cu totul special.
Al dvs. putin luat, hippiepittis
*Articolul include si un paragraf Relay-only by hippiepittis