luni, 17 septembrie 2012

Gala Folk You - Florian Pittis - Bucuresti

Am fost la cele doua zile ale Galei. Nu am sa fac o recenzie amanuntita, sunt destule in blogosfera.
Ca prima observatie, se remarca slaba prezenta a interpretilor de FOLK. Lista celor care au lipsit este mai lunga decat cea a prezentilor. Locurile vacante au fost luate de formatii de Rock. Si m-am bucurat ca nu au mai fost experimente stupide. In fatza unui public cald, prezent in numar mare pe strada Franceza (cca 10K) a fost un spectacol total, fiecare dintre cei de pe Scena avand Traire si nerv. Remarc iarasi lipsa Poeziei. Cu exceptia a doua mini-clipuri ale lui Motzu, foarte bine primite. Si ca tot suntem la clipuri, salut includerea de clipuri cu adevarat video pe cele doua ecrane. De asemenea salut alaturi de toata Suflarea prezenta, cele doua clipuri cu Phoenix! Scena a fost de tip autocamion mobil, dar suficient de mare. Sunetul a fost suficient, chiar excesiv in ceea ce priveste basul. Mai ales la formatiile de rock, a existat o deplasare spre tonuri bass si ultra-bass care pe mine m-a deranjat. Fizic si nu psihic, deoarece in apropierea Scenei nu se putea sta din cauza undelor pe care mi le produceau basii in vene/artere si in celelalte parti moi ale corpului. Pentru a ma putea simti bine, incepand din a doua jumatate a primei zile am stat in laterala Scenei, unde sunetul era mai "vocal" si mai putin "ultra-bass".
Motzu a primit bine acest recital din proximitatea ultimei sale locuinte supraterane. L-am simtit prezent si mai ales implicat in trairile Oamenilor. Un fapt deosebit o reprezinta trecerea peste acea frustrare relativa la Nicu Covaci, Florian ramanand conectat in mod pozitiv la Trairea Energetica din public in tot cuprinsul celor doua clipuri ale vechiului Phoenix.
Salut si sustin mesajele (relativ) subliminale ale Afisului Galei. Imi pare rau ca nu l-am vazut lipit nicaieri in Oras.

Al dvs. putin luat, hippiepittis