luni, 7 mai 2012

Seara de MUZICA - Festivalul Florian Pittis

Asa cum v-am obisniuit, voi publica scurte recenzii ale celor 3 zile de Festival.
Am fost la Sala Izvor a Teatrului Bulandra. Astazi , luni, la ora 18.30 erau doar cca 30 de persoane in hol si in fatza cladirii. Dar pana la 18.50, cand s-a dat drumul spectatorilor sa intre in sala s-au strans cca 350 de persoane. Usile s-au deschis, s-a intrat din timp si civilizat in sala, fara incidentele de acum 2 si 3 ani.
Pana la inceperea Festivalului, sala a devenit aproape plina. Mentionez in treacat ca nu a fost activat dispozitivul de bruiaj al telefoanelor, dar publicul, in mare majoritate tanar si foarte tanar nu a abuzat de aceste aparate enervante.
In deschiderea serii, un numeros grup de eleve (cca 40) ale Liceului Gh. Lazar au prezentat un mini-spectacol "Tribute Florian Pittis". Intre acestea erau pierduti si 2 sau 3 baieti. In afara unei scenete care mima 3 telefoane ale unor ascultatori de radio, care au fost prea artificiale, restul programului a fost viu, tineresc, in spiritul Motului. Au foat mai multe momente exceptionale, si amintesc aici coregrafia Imagine, momentul Toti suntem putin luati, momentul cu bannerul... BRAVO LAZAR !
Spre deosebire de anii precedenti, cand am evitat sa ma pronunt asupra echipelor din concurs, anul acesta voi spune doua idei.
Prima dintre ele este ca din punctul meu de vedere sunt intrunite conditiile pentru acordarea marelui Premiu la sectiunea Muzica. In sfarsit, dupa 4 ani !
A doua este ALFA si OMEGA. Ele sunt exceptionale. Da. Asha a fost. Primul concurent, Claudiu Palalae din Suceava si ultima trupa din Festival, Five o'clock din Bucuresti au cantat exceptional. Si cand spun asta ma refer atat la partea vocala cat si la cea instrumentala. Sunt singurii care dupa mine nu au falsat deloc, nu au incurcat cuvintele textelor si chiar au trait ceea ce au cantat. Bravo lor. Sper sa ii mai aud si in ziua a treia a Festivalului !
Nu am inca informatii daca promisa transmisie in direct a Radio 3 net chiar a functionat. Ei au fost prezenti in sala.
Prezenta piesei Toti suntem putin luati, de 3 ori in aceasta seara, spune multe despre Valul VERDE care va veni, indiferent de anchilozarea clasei politice din Romania !
Al dvs. putin luat, hippiepittis

Niciun comentariu: