luni, 12 noiembrie 2012

Am ras cu lacrimi

Ieri a fost o zi speciala. Nu pentru ca era Duminica si nici pentru ca era 11.11 ... Ieri a fost una din putinele zile in care chiar era ceva de urmarit la televizor.
Pe PRO-CINEMA, la ora 20.00, s-a difuzat filmul "GIOCONDA FARA SURAS", avandu-L pe Florian Pittis in distributie. 
Pe TVR 1 la ora 22.45 s-a difuzat filmul TAKING WOODSTOCK (tradus sub numele Bine ati venit la Woodstock).
********
Primul este un film romanesc, in alb-negru, turnat in anul 1967. Florian Pittis are un rol secundar. Din pacate ni se prezinta un ADOLESCENT (si ca rol si ca om) bine imbracat in costum cu cravata si a carui singura iesire in evidenta din monotonia relatiilor sociale blocate de canoanele vremii era Dansul. Caci Florian Pittis A IUBIT MUZICA si DANSUL toata viatza sa cu trup. Stiam filmul si nu avea ce surprize sa-mi ofere.
*********
Stiam si al doilea film, dar fiind vorba de TVR1, eram atent la amanunte negative (de genul taieri ale unor fragmente "abrazive"). Dar iepurele sare de unde nu te astepti... Stiti cu totii hit-ul EIGHT MILES HIGH al trupei The Birds... Se pare ca scumpii nostrii translatori de la TVR nu. 
Acestia, urmand pilda inaintasilor de la Radio Bucuresti, programul 3, de acum 40 si ceva de ani, care intr-o prezentare a unui cantec ce va fi fost difuzat au vorbit despre EMERSON, LACUL si PALMIERUL, au tradus invitatia la un EIGHT MILES HIGH trip a acelor doi hipioti californieni adresata lui Eliot prin "sa faci o calatorie LA INALTIMEA DE 13 KILOMETRII" . 
Am plans cu lacrimi. Pe fondul imaginilor psihedelice ce exemplificau extraordinar experimentarea ACID-ului (zis stiintific LSD), mi-a ramas o amintire fabuloasa despre conditia umana si despre prostia provincialului. 
In rest, BRAVO TVR, filmul a fost perfect, nu s-a taiat nimik iar sunetul si culorile au fost foarte bune. Am reusit sa vad pana si S-ul albastru de pe timbrele originale SANDOZ (preluat, nu degeaba, de Superman) care s-au vandut in farmaciile Lumii Libere pana in februarie 1968.   
 Aceasta a fost povestea incredibila a serii de 11.11.2012, a patra zi dupa legalizarea consumului recreational de marihuana(cannabis) in statele Washington(Seatle) si Colorado(Denver)...
Al dvs. putin luat, hippiepittis 

Niciun comentariu: