marți, 7 aprilie 2009

Festivalul de Arte pt.liceeni Florian Pittis

PRIMA ZI. Primitoarea sala Izvor a Teatrului Bulandra a fost plina cu oameni frumosi si tineri. 
In deschidere a fost lansarea Cd-ului "Ducu Bertzi si Florian Pittis in concert". Au vorbit Ducu Bertzi, Catalin Muraru din partea Casei de discuri "Roton" si Anda Pittis. Cei de la Radio3net au incercat sa proiecteze un filmuletz de pe un laptop, dar li s-a blocat. Dupa cateva incercari au pus un alt filmuletz, care nu avea sonor. Specialitatea casei... Noroc cu prezenta de spirit a lui Ducu, care a inceput sa vorbeasca peste video, salvand aparentele. Dl.Bertzi a subliniat ca acesta este un disc de Suflet si pentru Suflet, ca i s-a implinit o mare dorinta prin aparitia acestui disc. A povestit pe scurt cum a aparut acest spectacol Bertzi - Pittis, care a fost un mare succes. In incheiere a spus ca Discul reprezinta o continuare fireasca a Spectacolului, pentru ca "viatza merge inainte, numai inainte". A promis ca in toamna va lansa si versiunea video, pe DVD, a aceluiasi Spectracol. Dl.Muraru a explicat cat de mult s-a muncit la acest disc, atat de catre Ducu Bertzi cat si de echipa Roton. A adaugat ca lansarea Albumului nu se putea face in alt loc decat la Festivalul Pittis. In incheiere a promis organizatorilor editiilor viitoare sprijin concret daca va fi nevoie. Anda a inceput prin a sublinia ca toti cei din Sala-o camera un pic mai mare- sunt Prieteni ai lui Florian, ai Muzicii si Teatrului. Si ca Albumul este un cadou placut pentru Florian din partea unui prieten apropiat, acum in preajma Floriilor, Ziua Lui onomastica. 
Ceea ce a urmat -Recitalul EastArea (se citeste "isteria") din Lazar (in afara concursului)  si cele 6 mini-recitaluri ale trupelor participante la sectiunea de muzica a Concursului nu m-a impresionat deloc. Cam aceleasi stil, cantece chinuite ca si anul trecut, nu a facut decat sa ma zgarie la urechi. Singurele care mi-au placut oarecum au fost "Om de huma" si "Sunt tanar, doamna". Radio3net a facut ce a zis in Sala, astazi dimineatza erau postate pe site la ei recitalurile de muzica. Deci o bila alba. Dar mica, tinand cont si de pocinogul cu video-ul din deschidere. OBS: Nu s-a rezolvat problema PARULUI LUNG in LAZAR. Cititi postarea de anul trecut, din pacate este foarte valabila...
Eu L-am simtit pe Florian prezent in Sala la lansarea Discului. A revenit la a treia strofa din"Om de Huma" si a participat energetic la "Sunt Tanar, Doamna" a Liceenilor de la Mihai Viteazul, carora le multumiM pentru cantec. 
Al dvs. putin luat, hippiepittis

Niciun comentariu: