luni, 19 octombrie 2009

Placuta chat-erasilor

A fost facuta in August 2008 de cativa din cei cu care Motzu a vorbit pe chat-ul de la radio3net.
Este o placa de marmura alburie, cu frumoase insertii rozalii pe care a fost gravat cu laser un text aparte.
Nu numai prin Cuvinte si Mesaj ... Textul a fost compus de Liana si de Baby
Placa a fost rezemata de Cruce atunci, in 2008 si a cazut spargandu-se in trei fragmente. Zice-se ca in urma unei Furtuni. Anda a pus-o intr-o punga in spatele peretelui criptei lui Motzu. Eu nu am vazut-o pana nu mi-a aratat-o Baby. Primul Chat-eras de 5 stele cu diploma si tablitza date de insusi Motzu Pittis, puteti vedea filmul inca existent pe radio3net.ro
Baby, cu incurajari si ajutor fizic si psihic din partea mea a restaurat placa si acum poate fi vazuta rezemata de peretele cu crucea lui Florian. Si uite-asha, eu, hippiepittis, unul care nu a fost niciodata pe chat-ul de la radio3net, si, mai mult, nu am acceptat inca trecerea RRT pe Net-only, am ajuns sa contribui direct la lipirea, reconditionarea scrisului si re-afisarea placii memoriale din partea chat-erasilor...
Banii i-a pus Baby pe toti, eu nu stau deloc bine la acest capitol. Eu am sprijinit-o psihic in dorinta ei de a face din nou placa vizibila. Dar contributia mea cea mai importanta a fost transportul fizic al placii de la Locul de odihna al lui Florian la atelierul de pietrarie si inapoi. Si inca ceva ... Dupa cum era si normal, Baby a vrut sa o anunte pe Anda Pittis asupra faptului ca ea a luat placa pentru a o restaura. Dar nu avea telefonul ei. A incercat sa-l obtina de la doua din fetele din "Echipa lui Motu" de la Radio3net (carora le stia numerele de telefon), dar a fost refuzata ferm si (relativ) politicos. Nu le dau aici numele. La una din conversatii am asistat. I-a lasat Andei un biletel sub o luminare. A doua zi de dimineata i-am comunicat lui Baby telefoanele mobile din 2005 ale lui Florian, (pastrate si neverificate niciodata de mine ... dar s-au dovedit valabile) a sunat-o si i-a spus povestea, pentru a nu isi face griji in legatura cu disparitia placii de la locul ei.
Desi platit in avans, cel de la atelier nu a terminat treaba la timp, astfel incat placa nu a fost gata de 4 Octombrie. Am adus-o eu inapoi cand am fost in vizita la Florian, impreuna cu Alina, in 15 octombrie.
Textul Placutei poate fi citit pe Grup, la Files, in "radacina". In sectiunea Photos a Grupului vor fi poze de inalta rezolutie a acesteia, inaiunte si dupa restaurare.
Restaurarea a reusit doar partial. Scrisul a devenit vizibil, MULT mai vizibil ca la inceput, dar lipitura se vede urat si cadrul metalic de consolidare este prea gros si vopsit cu o culoare neadecvata.
hippiepittis - Ambasada 2 Florian Pittis -

8 comentarii:

Vlad Tepes spunea...

Mult zgomot pentru nimic. Dupa cum ati vazut, Anda a lasat placuta acolo, asa sparta cum era. Alta persoana ar fi aruncat-o de mult, mai ales ca doar familia are dreptul sa faca modificari la locul de veci sau sa adauge ceva (consultati legea daca aveti indoieli).Credeti ca e bine ca mormantul lui Florian sa devina avizier public, unde orice zapacit sa puna ce-i trece prin cap? Nu uitati ca locul de veci este proprietate PRIVATA. Comportamentul celor de la radio a fost cat se poate de corect, e normal sa nu dea numarul de telefon. Ultima fraza a mesajului este un citat din piesa Ancheta asupra unui tanar care nu a facut nimic de A. Dohotaru. Personal, gasesc finalul mesajului absolut stupid pt. ca numita Baby nu face diferenta intre un personaj fictiv si un om real. Motu rostea replica asta pe scena, nu in viata de toate zilele.

hippiepittis spunea...

Eu as zice prea putin zgomot pentru ceva important, d-le Vlad... Dvs. sunteti obsedat de proprietatea privata. Pana si profilul de la care ati postat acest comentariu este privat... Stiind acestea, vi se pare normal ca cei de la radio3net sa nu dea nimik cand e vorba de Florian, nici macar link-uri functionale si fisiere cu sonor bun. Va reamintesc ca Baby nu este "oricine" pentru radio3net, spre deosebire de dvs. si de mine.
Dar dvs. va place sa faceti afirmatii categorice fara sa fiti in cunostinta de cauza. Se vede ca nu stiti ca Anda a fost de acord cu punerea Placii, si mai mult de atat, chiar a zis (atunci in 2007) ca ii place textul. Va reamintesc ca chat-erasii nu sunt "orice zapacit", ei au fost cunoscuti si apreciati de Florian, fiind o comunitate INCHISA care o include pe dna. Anda dar nu si pe dvs...
Eu consider ca acest Blog este cel mai potrivit loc "unde orice zapacit sa puna ce-i trece prin cap", de aceea am si aprobat comentariul dvs...
Daca ati fi fost pe la Florian in Parcul Tematic ati fi vazut destule luminari, flori, articole, fotografii si chiar mesaje din pietricele puse acolo de nenumarati Oameni care Il Iubesc pe Florian. Iar acestea sunt modificari aduse aspectului mormantului, nu-i asha d-le Vlad ??? Si le poate pune sau lua "orice zapacit" si la orice ora.
Ma bucur ca recunoasteti ca ultima afirmatie este una personala, deoarece conform celor declarate in mai multe Interviuri, Florian isi alegea intotdeauna textele si rolurile care sa IL expreime pe EL INSUSUI. Se pare ca nu Il prea cunoasteti...
...Dar putem spune si altfel. Mormantul acela este si al Artistului Motu Pittis , nu numai al Omului Florian Pittis !!

Unknown spunea...

Pt Vlad ...
Sa incep prin a spune ca prima fraza este din celebra piesa a lui Shakespeare, care da si numele piesei ? Si daca e mult zgomot pentru nimic, de ce te-ai obosit sa comentezi ?
Dar s-o luam metodic.
Cred ca ar fi fost normal si politicos din partea ta, ca cea care ii este sotie, sa fie Dna Anda, macar asa de ochii lumii, daca tu o cunosti personal si asa ii spui, e treaba ta, dar macar cand vorbesti despre sotia lui Florian Pittis, oarecum in public, pt ca asta e spatiu virtual public, foloseste pers. a II-a pl.
Daca ai fi avut curiozitatea sa mergi pe prima pagina a site-ului radio3net, ai fi vazut in coltul din dreapta sus poza lui si sub ea scrie : "Radio3net este cel mai bun lucru pe care l-am facut in viata mea",in aceasta afirmatie intrand si acea forma de comunicare care este chatul. Noi suntem produsul lui Motu Pittis, suntem cei care am fost de la inceput, suntem cei care am fost si suntem "cei mai frumosi din orasul acesta", pentru c-am fost "atinsi" de cel care a insemnat pentru generatii intregi, o alta libertate a gandirii si exprimarii, o alta libertate a sufletului, libertatea de a spune simplu si firesc "NU". Suntem cei care am invatat ca verticalitatea exista, am invatat sa apreciem valorile adevarate, sa facem distinctie intre fals si adevar, in cultura. El ne-a unit pe acel chat, datorita lui si datorita acelui chat, s-a creat o comunitate frumoasa, de oameni frumosi. Multe prietenii s-au legat aici, unii si-au gasit aici perechea, eram un conglomerat de trairi si sentimente cum rar intalnesti. Cu noi chaterasii a petrecut Motu, impreuna cu Dna Anda, revelionul din 2005-2006 care s-a tinut chiar in cladirea radioului, am mers in tabara impreuna cu el, am stat la aceeasi masa cu el, am vorbit cu el, am dat mana cu el ... am respirat acelasi aer cu el. Si singura noastra posibilitate de a-i aduce un mic omagiu, a fost acela de a-i face respectiva placuta, placuta care s-a spart la o furtuna ... Cum am fi putut sa-i multumim pentru ca ne-a daruit atatea si atatea trairi intense frumoase, atatia prieteni si oameni frumosi, oameni care s-au intalnit chiar pe acel chat ... Cuvintele sunt prea goale si prea putine pentru a spune ce simtim, gandim, traim ... Eu am facut exact ce-am simtit ca trebuie sa fac ! Nici mai mult, nici mai putin ! Si domnule Vlad, chiar Dna Anda mi-a spus ca s-a spart placuta, acum un an de zile, cand am trecut pe la Motu si era si Dna Anda acolo si chiar ii parea rau ca se sparsese. Atunci am intrebat-o daca ma lasa s-o iau sa incerc s-o lipsesc si mi-a raspuns ca DA. Chiar mi-a aratat placuta, sa vad cum e sparta si in cate bucati. Dna Anda stie ca Motu Pittis este un pic si-al nostru, al tuturora, pentru ca pentru fiecare din noi a insemnat ceva. Pentru tine poate n-a insemnat, dar pentru multi a insemnat o alta perspectiva asupra vietii, a insemnat o alta cale de viata ...
Este foarte usor sa judeci, mai greu e sa traiesti cu si prin inima. "Daca ar fi dupa mine as taia toate degetele aratatoare de pe pamant" ... Eu stiu ce reprezinta, tu stii ? E mai mult decat o replica dintr-o piesa, e un mod de viata. Gandeste-te si-ai sa vezi diferenta. Multe piese de teatru de dinainte de 1989 aveau trimitere catre situatia de-atunci ... Da, ne reprezinta ! Si multe, multe asemenea replici pe care ni le-am insusit si adoptat ca un altfel mod de viata ... Pentru ca inseamna CEVA !

"Nu conteaza cat de lung am parul, conteaza CE si CUM gandesti" ...

"numita Baby" - as fi preferat sa tac ...

Vlad Tepes spunea...

Ilinca Vlasceanu adica Baby este o individa patetica la fel ca si tine. Din lipsa de orice ocupatie serioasa ea sta pe chat imaginandu-si ca e importanta. Placa a fost pusa in 2008 nu in 2007. Ce ar fi ca toti prietenii, colegii si rudele lui Motu sa vina cu cate o placuta la mormant??!

Madalina spunea...

Vlad are dreptate.
Fetele din "echipa lui Motu" au cei sapte ani de acasa si au procedat corect.
Mormantul unui om, chiar daca a fost un mare artist, nu este avizier public. Orice om cu bun simt aduce flori si lumanari.Atat.
Totusi, daca doamna Anda Pittis a fost de acord sa puna placuta acolo, este in regula. Chaterasii au dorit sa isi exprime, in felul lor, respectul fata de memoria lui Florian Pittis.
Nu inteleg de ce i-a trebuit lui Baby suport psihic. Ce mare lucru sa ia pur si simplu placuta sa o duca la lipit? De ce ar fi fost ingrijorata Anda????
Cat despre persoanele care pun pe mormant articole, fotografii si mesaje din pietricele sunt in cel mai bun caz, infantili. Au tot atata minte cat cei care ii dadeau zeci de telefoane acasa si o deranjau pe mama lui, grav bolnava. Daca n-or fi chiar aceleasi persoane care n-au reusit sa se maturizeze nici pana astazi.

Sper sa imi aprobati si mie comentariul. Sunt si asa foarte putine.

hippiepittis spunea...

Pentru Vlad: Incep pria a aprecia deschiderea profilului si multitudinea de date ale dvs. oferite pe acesta. Aveti vise frumoase... si tupeu mai mult chiar si decat cel al carui pseudonim si poza le imprumutati acolo. Cu toate ca incercati sa pareti a-toate-stiutor in problemele altora, nu stiti ca Motzu statea pe chat in aproape fiecare zi, atat cat era la serviciu cat si de acasa, avand pseudonimele Dylan si BobDylan. Probabil ca nici El nu avea o ocupatie serioasa, doar acelea de Director de post de Radio, organizator de Festivaluri, recitator in spectacole, voce in Audiobook-uri si la Tele-enciclopedia, membru in Clubul Aristocratic Rapid si nu in ultimul rand de Mare purtator de cuvant al MLNR.
Colegii lui de la Radio3net nu sunt in stare de 2 ani si ceva sa corecteze niste link-uri bad si fisiere fara sonor, dara-mi-te sa mai si faca un lucru care implica bani personali si intelegere intre ei... Despre restul colegilor nu mai comentez, ca sunt prea dezamagit... Iar cand asteptati placuta din partea rudelor lui Florian va aratati din plin absurdul gandirii, departarea de familia Lui Motzu si necunoasterea traditiilor.
O zicatoare aplicabila la temerile dvs. infantile este "Daca si cu Parca / S-au urcat in barca / Si barca s-a scufundat / Si ei s-au innecat".

Pentru Madalina: Va implinesc Speranta, desi motivatia invocata este hilara. Dupa cum am scris la raspunsul pentru Vlad, pe Blog este un loc unde "orice zapacit" poate "sa puna ce-i trece prin cap".
Daca ar avea macar impreuna atatia ani de acasa cati spuneti dvs. fetele din "Echipa lui Motu" ar repara site-le lui Florian de la Radio3net si ar mai pune macar cate un material nou in fiecare luna...
Doamna Anda Pittis are grija de mormantul Lui si trece pe acolo de cateva ori pe saptamana. S-ar fi suparat si ingrijorat daca ar fi vazut ca a disparut Placuta ceterasilor. Dar se pare ca si dvs. aveti aceeasi incapacitate ca si dl. Vlad de a intelege orice este pornit din Suflet... fie o placuta comemorativa, fie o ingrijorare pentru o idee frumoasa.
Vad ca dvs. stiati unele lucruri pe care nu le stiau cei ce ii dadeau telefoane lui Florian in anii 80... Va astept cu amanunte... Oricum ati zice, acele persoane nu pot fi acuzate de rea-intentie, deoarece starea sanatatii doamnei Ana Pittis nu era un fapt cunoscut public.

Unknown spunea...

Pt Vlad ...
Nu ma cheama in nici un caz Vlasceanu, am alt nume. Si da, sunt importanta, nu pt tine sau altii, nici macar pt cei de la r3net, sunt importanta pentru MINE, pentru ceea ce reprezint EU, prin mine insami sunt importanta, prin CUM sunt si prin CE gandesc. Si daca mai sunt oameni care judeca si simt ca mine, care ma plac ASA CUM SUNT, e ok. Nu impun nimic, nu judec pe nimeni, nu vreau nimic ...
Da, exact, placuta a fost pusa in 2008, la 1 an de la Plecarea lui ...
Si chiar as vrea sa tac Domnule Vlad Tepes... Sa fii acel Vlad Tepes care a lucrat la radio3net prin 2005 ca moderator ? E doar o intrebare si-atat ...
Domnule Vlad Tepes, hai sa tacem ... ! Chiar e pacat sa ne "caraim" pe un asemenea subiect. Nu cred ca ne onoreaza, mai ales ca tot ce s-a facut, s-a facut in memoria lui Motu Pittis. Hai sa-l lasam sa se odihneasca in liniste si pace. Daca am gresit cu ceva facand ce-am facut, imi voi primi pedeapsa la timpul potrivit. Toti aflam o data si-o data de tot ceea ce facem, rau sau bine, nimeni nu scapa. "Aflu eu Taina ce doar mortii o stiu ..."

Pt. Madalina
Suport psihic in sensul ca nu stiam ce sa fac ... sa iau placuta s-o repar sau nu. Nu-mi sta in caracter sa iau ceva ce nu-mi apartine si fara sa anunt. Atat. Asta a fost suportul psihic.
Da, a fost un mic omagiu ... Eu una, promit sa nu mai fac nimic ! Ca sa nu mai fie asemenea ciondaneli si comentarii. Prefer sa tac si sa-mi vad de ale mele si sa las TIMPUL si VIATA sa-si spuna CUVANTUL ...

V-as saluta cu semnul hippie si v-as spune : Pace, Flori si Dragoste.
Sa fiti iubiti !

hippiepittis spunea...

Subscriu la parerea lui Baby : comentatorii de azi au cam spus tot ce era relevant legat de subiectul postarii si alte interventii ale lor pe acest subiect nu ar face decat sa ne apropie de mahalaua virtuala...

Chiar daca Statul uzurpeaza niste drepturi ale Domnului dandu-le pe bani unor oameni (adica vinde ceva furat => act nul), adevarul Transcendent este ca oamenii nu au nici dreptul si cu atat mai putin obligatia sa judece ce au facut alti semeni de-ai lor.

Va saluta pe toti dorindu-va Pace, Flori si Dragoste
Al dvs. putin luat, hippiepittis