luni, 30 noiembrie 2009

radio3net, demolarea unei Creatii

Cu 3 saptamani in urma, echipa de la radio3net s-a pus pe fapte.
Ce au vrut sa faca ramane un mister. Ce a iesit poate vedea oricine stia site-le.
Daca distrugerile ar fi fost raspandite in mod echidistant, as fi putut sa ii banuiesc doar de incompetenta si indolenta. Dar realitatea este mai sumbra. Voi analiza pe larg.
*Search and play dupa o scadere de la 32000 titluri in 2007 la 300 in octombrie2009, s-a stabilizat la 1200 titluri, intre care nu exista nici macar o piesa cu Florian Pittis, Pasarea Colibri sau Phoenix. Nu mai zic de Mircea Vintila , Vali Sterian sau Nicu Vladimir. De fapt muzica romaneasca este aproape absenta. partial REZOLVAT 28 ian
*Playerul principal merge bine, atat in fereastra cat si in full screen, dar se porneste automat si continua sa mearga oriunde ai fi in site. Daca esti pe site in site sau in galeria video si vrei sa il asculti pe Florian, te bruiaza, impiedicandu-te sa auzi ceva. In timpul cautarilor prin galeria video, reporneste enervant la fiecare schimbare de pagina.
*Chat-ul este acum pe prima pagina. Si este aparent OK. Dar a disparut forumul. Nu prea era el umblat, dar cel putin thread-ul Motzu facut de Muzikia trebuia mentinut, era o promisiune facuta lui Florian si chiar este pacat de cele peste 400 de postari de acolo. Asta indiferent de cat de nesuferita si rautacioasa este autoarea lor.
*In Galeria Video au ramas mai putin de jumatate din filme. Salut disparitia Tarafurilor, dar m-a suparat stergerea majoritatii impresiilor despre Florian din ACEA ZI. De asemenea au disparut si cam toate filmarile cu Motzu. partial REZOLVAT 5 IAN
*Au disparut complet meniurile rapide din partea stanga. Si odata cu ele nu mai exista filmari de la FOLK YOU. Deloc. Si nici de la Om Bun. Si erau acolo toate Recitalurile de la primele 4 editii ale Folk You. Editia 2009 a existat doar vreo 20 zile ca link cu numele de Folk You5 si nu Festivalul de folk Florian Pittis. A disparut de pe site cu o luna inaintea Dezastrului.
partial REZOLVAT 5 IAN, majoritatea recitalurilor de la F.Y au fost repuse.
*Salut noile profile video ale unora dintre angajatii postului. Le astept si pe celelalte. Cele exitente sunt tot incomplete. De adresa de mail nu s-a auzit prea bine. Inainte era Forumul, unde fiecarte emisiune avea cate un thread. Nici de Declaratii de Avere publice nu s-a auzit.
*A disparut Desteapta-te Rockule, si odata cu el si cea mai mare Bibiloteca de muzica Romaneasca, atat FOLK cat si ROCK. partial REZOLVAT 28ian
*Daca incerci sa dai o dedicatie apar erori de SQL si alte matze sangerande de Database.-> partial REZOLVAT 11 DEC.
*Toate filmele din galeria video si fisierele audio de la search and play au fost re-convertite din wmv si mp3 in flv. Asadar angajatii supra-competenti de la Coop Radio Regres pot folosi aceasta rautate gratuita ca sa-si justifice activitatea si salariile. Problema lor este ca acum nu mai e acolo nimik ce sa merite copiat. Ca metode sunt mai multe decat inainte.
*Site-in-site MOTZU este aproape la fel, cu tot cu bad link-uri si cu fisierele fara sonor, doar ca sectiunea Nici o zi fara Beatles nu mai merge delok.
*Site in site DYLAN - textul este la fel dar paginile sunt flancate sus si jos de linii de eroare si link-urile spre cantece nu mai merg... ≈ REZOLVAT 28 DEC
*Site-in-site NICU COVACI - este doar pagina cu text, nu mai este nici un link spre cantece ≈ REZOLVAT 2 IAN
* La Muzica 500 Albume bune pare OK, la fel si 1001 Albume . A fost mutat aici Nici o zi fara Beatles, dar anul 2004 a fost pierdut pe drum... la pagina nr 47, pentru cine cunoaste (!!!) . Si in 6 saptamani profesionistii nu au fost in stare sa il gaseasca.
*Radio Big bank este OK, ca si selectiile radio3net imi plac ca idee.
*Nu mai pot fi ascultate deloc cele doua discuri ale lui Florian, Sunt tanar Doamna si DB&FP in concert. Pozele alese pentru coltul din stanga-sus al site-lui nu mi se par nici cele mai frumoase si nici cele mai reprezentative pentru Motzu.
Ca o concluzie, lipsa de profesionalism si slaba competenta in ale informaticii angajatilor de la radio3net sunt niste certitudini. Argumentez aici si cu destul de desele si lungile ore cand postul a fost oprit fara a se fi anuntat dinainte.
Dar aici pare a fi mai mult, nefunctionalitatile afecteaza in procent de 90 % muzica romaneasca si mai ales genul Folk, si doar in mica parte muzica straina si rock-ul "extrem", ceea ce pune MARI semne de intrbare cu privire la adevarata intentie a conducerii (si cea oficiala si cea din umbra).
Si Florian a facut radio3net cu oameni care nu erau experti in Informatica. Au lucrat cu totii pe un site anonim la o copie de lucru pana cand aceasta a avut functionalitatea dorita. Au existat Prieteni care stiau adresa, accesau si faceau observatii pe baza carora se corecta sau modifica pagina. Si abia cand a fost OK ea a fost mutata pe serverul public.
Sper ca aceasta postare sa fie un dush rece, cu efect revigorant pentru actuala echipa de la radio3net si in cateva saptamani sa repare site-le sau sa revina la cel functional, facut de Florian Pittis.

Ca din ce au facut de cand cu noul site, au dovedit doar ca stiu sa demoleze un lucru bun, facut de altcineva.

Al dvs. putin luat, hippiepittis

21 de comentarii:

zelea codreanu spunea...

Inca se lucreaza la noul website, e marcat BETA in coltul din stanga sus. Sa asteptam, sa vedem ce varza iese.

hippiepittis spunea...

In Informatica, inaintea lui BETA exista ALFA. Beta este o varianta finala aflata in teste publice. Se mai intervine la ea doar in mici amanunte, daca este necesar. Banuiesc ca destui dintre dvs. au folosit macar odata un Windows sau un Adobe in varianta Beta.
Florian a respectat aceste etape deoarece avea simtul responasabilitatii.
Pe fond aveti dreptate, singurul lucru real pe care il putem face este sa asteptam...
Dar amintiti-va de cozile la Carne si la Banane din anii 80... Si acolo se comenta si se facea haz de necaz...asteptand...sa vedem ce-o aduce masina...
Al dvs. putin luat, hippiepittis

zelea codreanu spunea...

Alt lucru trist: acum pe radio3net.ro apare maaaareeeeeee o nota, sa vada toti chiorii ca noi, ca versiunea este BETA. Fericiti cei saraci cu duhul? Copilasii astia nici macar nu-si dau seama ca este irelevanta versiunea Alfa sau Beta, ca de fapt CONCEPTIA siteului este FUNDMENTAL GRESITA. Tot incearca ei sa iasa in fata cu ceva mai grozav dar e greu si frustrant sa ai post de director la radio3net si in acelasi timp sa traiesti in umbra lui Florian Pittis. Sa inceapa deci DEMOLAREA, cum bine ati spus domnule hippiepittis. Sa devina un wesite mediocru la fel ca si sectiunea dedicata lui Motu - facuta de mantuiala, cu poze care nu se incarca si care nu se pot salva. Pittis era generos, Florin Dumitru e jalnic. Astept injuraturi la corneliu.codreanu@ymail.com

hippiepittis spunea...

Nu cred ca acolo este doar o problema de sef. Eu nu am alt sef decat pe Florian, si pe site-le mele nu gasiti link-uri bad. Nu stiu sa fac smecherii in flash cum este acea notita cu Beta, dar in un sfert de ora pot sa pun link-urile la Beatles (mai lipseste si 2006, tot uitat prin Site...) si la toate editiile Folk You. De asemenea in postarile mele cu Florian nu gasiti fisiere fara sonor sau care se termina la jumatatea cantecului.
Vina este impartita intre cei ce lucreaza efectiv (dar pe principiul Timpul trece Leafa merge) si sefi, care nu se obosesc sa verifice ce e pe site.
Sau este Ordin de sus ~Masonerie~ ca sa dispara de la radio3net tot ce e legat de Florian Pittis.

hippiepittis spunea...

Cu speranta ca problemele si lipsurile vor fi corectate, am decis sa completez postarea initiala cu mentiunea REZOLVAT urmata de data cand a s-a intamplat minunea...
Al dvs. putin luat, hippiepittis

hippiepittis spunea...

In seara de Vineri 11 Decembrie cei de la Radio3net au reparat partial sectiunea de dedicatii, daca se introduce un sir valid de caractere vor fi afisate piese incepand cu acele caractere.

Daca nu se gaseste nici un cantec al carui titlu sau interpret incepe cu acele litere, site-le nu stie sa spuna frumos " Nu avem nici un cantec al carui nume incepe cu *** " , ci arata o eroare bruta de software... ( inainte arata vreo 4 ... )

Nu se gaseste nimik la cautarile cu Pittis (sau Pitis sau Florian Pittis) dar sunt cateva piese cu Pasarea Colibri. Nu stiu cate deoarece scroll-ul din partea dreapta nu functioneaza , fiind blocat...

hippiepittis spunea...

Raspunzand scrisorii unei prietene, am vrut sa verific daca Radio3net are aceeasi adresa de mail. Si surpriza!! Nu mai apare nici un fel de referinta gen CONTACT pe paginile noului site!
Deci sau intri pe chat si Verba Volant, fie apelezi la Prieteni cu vechi State pe la Radio3net...

hippiepittis spunea...

Surpriza maare. La numai o zi de la aparitia comentariului precedent, pagina de "Contact" reapare pe site la radio3net. Le astept cu nerabdare si pe celelalte pagini si filme disparute!!!

hippiepittis spunea...

Au aparut pe pagina VIDEO o mare parte din filmarile de la Folk You 2007, 2008 si 2009. Sunteti pe drumul cel bun !!!
Nu au aparut meniurile "rapide" din stanga.
In VIDEO nu este nici o modalitate de a cauta ceva iar filmele nu au nici o descriere si nici un indice de audienta, cum era pe site-le lui Florian.
In DEDICATII nu merge delok scroll-ul cel mic din dreapta si nu este disponibila absolut nici o informatie despre inregistrarile de acolo. In vechiul site aparea o descriere la fiecare, macar cu lungimea si anul, desi de regula erau acolo si Albumul, Autorul, Titlul pe lung,s.a.

hippiepittis spunea...

Inca o defectiune pe care nu am vazut-o.
Unele persoane din Echipa au adrese de mail pe server. Niciuna in afara de cea a lui Florin Dumitru nu merge, ieri cand am trimis Felicitarea Ambasadei am primit erori "fatale" la toate adrese terminate in radio3net.ro in afara de cea a d-lui director.

zelea codreanu spunea...

Nu toate materialele sint inca pe noul server, asta este motivul pentru care nu le-ati gasit. Aveti putintica rabdare...

Janis spunea...

Pe radio3 este o vraiste de toata frumusetea. Au pus si inregistrari de la Folk You 2006, printre care s-a strecurat una cu Olarasu din 2007, la care scrie tot 2006. La Baniciu au pus acelasi recital de doua ori, insa o data scrie 3 august, o data 4 august. La recitalul lui Bertzi scrie Andries. Erorile dinainte, cele cu Folk You 2005 si 2006 nu le-a corectat nimeni. Este prea de tot, chiar nu-i pasa nimanui de acolo ce se posteaza pe acel site ?

hippiepittis spunea...

sectiunea VIDEO: Salut re-postarea majoritatii filmarilor de la cele 5 editii ale Folk You. Au mai fost pierdute pe drum cateva recitaluri, unele sunt de mai multe ori cu titluri diferite, altele au titluri si datari evident gresite, dar SE LUCREAZA si asta este bine. Va multumesc pentru video-ul NOU (cine stie cunoaste). Mai cautati ca mai aveti.
Este foarte buna ideea creearii de capitole separate. Mai trebuie facute capitole cel putin cu Festivalul Anonimul 2007, cu Acea Zi (Aici mai trebuie puse vreo 10 filmulete), cu Teatru si cu Echipa Radi3net.
SITE-IN-SITE. Majoritatea erorilor de la Dylan si Cornel Chiriac au fost remediate, dar la Nicu Covaci nu merge nici un link audio.
La Dedicatii este disponibila o Biblioteca IMENSA, dar cautarea este aproape imposibila deoarece dupa ce scrii primul cuvant apar cateva rezultate in fereastra si nu se poate rula lista. De exemplu daca vrei Nicu Vladimir, scrii nicu si iti apar cateva rezultate cu Nicu Alifantis. Daca scrii apoi orice altceva apare o eroare de database. Scroll-ul care aparea si era blocat a disparut de tot. Deci nu poti sa asculti decat 5 cantece cu NICU (deoarece doua sunt duble - poate editii diferite).
Pe de alta parte multe din cele 37941 piese se preteaza unei ascultari private si nu unei dedicatii pe un post public (cine stie cunoaste, sunt puse de Florian si de Sorin SI TREBUIE SA RAMANA) iar altele sunt la limita absurdului(ce o fi 01? Dar care o fi diferenta intre boing si oricare din cei 2 BOING ?)
Sugerez unificarea bazei de date a celor doua cautari sa pot asculta la Search and Play (IN MOD PRIVAT) orice audio din cadrul sectiunii Dedicatii Cele ~1200 piese de la Search and Play (majoritatea muzica straina) nu justifica aceasta categorie si nici necesitatea ascultarii private.

mira mirabella spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Madalina spunea...

Pentru Mira Mirabella
Fara suparare, dar diminutivul "Motzica" este tocmai bun pentru un pisoi sau catel. Mai mult respect pentru meoria lui Florian Pittis, va rog!

hippiepittis spunea...

Situatia de la Radio3net este ciudata. Ideea ca unii din cei de la radio3net il urasc pe Florian am publicat-o eu cu peste 2 ani in urma, cand au pus acele filmari de o calitate oribila si numeroasele link-uri bad pe mini-site-le pe care i l-au facut. Dupa o analiza mai atenta am ajuns la concluzia ca in acel post de radio este o teroare similara cu cea dintr-un lagar nazist. Si ca unii din cei lipsiti de putere totusi il iubesc pe Florian. Nu detaliez, dar stiu ce spun.
P.S. Subscriu la observatia Madalinei, mai ales ca lui Florian nu i-a spus "Motzica" absolut nimeni cat a avut Trup.

Madalina spunea...

Scuze, "memoria lui Florian Pittis"

mira mirabella spunea...

Esti prea imbecil ca sa-ti raspund la mesajul de mai jos. Raspunsul meu pt tine este "fuck you oligofrenule".

"Buna seara Mirabella

In afara cazului in care veniti cu dovezi, nu cred o iota din ceea ce ati scris cu privire la apelativul "Motzica". Nu sunteti nici prima si nici singura corespondenta a mea care afirma ca L-a cunoscut indeaproape pe Florian. Si sunteti singura care pretinde ca ar fi acceptat UN DIMINUTIV ca nume de adresare directa.

Parerea mea este ca apelarea lui Florian Pittis cu "Motzica" ar fi avut acelasi efect asupra Lui ca si chematul unei "piei rosii" folosind ceea ce se numea in Westul salbatic "nume de ocara*".

obs. Acest diminutiv era uneori folosit intre spectatoarele foarte tinere de sex feminin in perioada anilor 84-86 dar doar intre ele. Eu l-am vazut si scris intr-un caiet de insemnari auto-botezat pe atunci "oracol". Dvs. faceti o confuzie destul de grava.

Va astept sa ne povestiti cum si cand l-ati cunoscut pe Florian, ce spectacoloe ati vazut, unde si cu ce prilejuri v-ati intalnit in afara Teatrului si de asemenea sa postati poze si alte materiale pe Grupul de pe yahoo.

Al dvs. putin luat, hippiepittis

* bibliografie : Karl May - Winnetou"

mira mirabella spunea...

din noiembrie 2009 de cand au facut schimbarea de web, nici eu nici prietenii mei nu mai ascultam radio3net, nu mai intram pe site. Inainte stiam ca acolo mai era un pic din SUFLETUL lui Motzica, acum nu mai este NIMIC, au sters pana si forumul unde oamenii indurerati de plecarea lui Motzu pusesera mesaje, poezii...Ce concluzie putem trage? Astia de la radio3net il URASC de fapt pe Motzu.
Scuze, nu credeam ca este atat de important comm meu, l-am repus :)

hippiepittis spunea...

Va multumesc pentru repunerea comm. din 8 ianuarie si pentru revenirea la ganduri mai pozitive :)

hippiepittis spunea...

Una calda si doua reci
La sectiunea MUZICA a inceput repunerea capitolului DESTEAPTA-TE ROCK-ULE Au fost puse deocamdata cu putin peste jumatate din Albume. Playerul merge bine, la click-uirea unui album apare in dreapta o lista derulanta cu piesele de pe album, ascultatorul putandu-si alege piesa dorita. Nu exista o contorizare publica a accesarilor.
Lipseste programul postului. Am vrut sa aflu in ce zi si la ce ora se difuzeaza o anumita emisiune si nu am gasit absolut nici un fel de program de emisie pe Site, nici general si nici pe ziua in curs. Sugerez ca programul sa fie pus si pe site-le www.SRR.ro .
Au disparut din lista de la Dedicatii unele materiale speciale puse acolo de Sorin Chifiriuc. Desi justificata logic de cresterea distantei dintre parerile lui Sorin respectiv cele ale Statului si ale Masoneriei cu privire la anumte evenimente istorice controversate, parerea mea este ca materialele nu prezentau nici un risc, asha cum au stat acolo 2 ani mai puteau sta mult shi bine. Scoaterea lor din acea lista in zilele imdiat urmatoare postarii mele arata ca avizierul A2FP este citit de factorii de decizie si, pe de alta parte lipsa de curaj jurnalistic a actualei conduceri.