marți, 17 noiembrie 2009

Vasile Seicaru, in Porto Arte din Timisoara

14 noiembrie, la Clubul Porto Arte din Timisoara, concert Vasile Seicaru si Calin Barcean.

O cantare frumoasa, intre prieteni... Vale a cantat pana pe la 12,30 , peste doua ore, a fost superb!
A cantat cantecele lui cunoscute, pe care le canta in fiecare recital, trei piese de pe noul album, a cantat piesele lui Florian- Vanare de Vant, Vinovatii fara vina, Ploaia care va veni, Cantecul bufonului. Calin Barcean a cantat singur Nu-i nimic,asta e. Vale L-a amintit pe Florian inainte de Vinovatii fara vina, a spus ca Spiritul Lui este acolo, cu noi, in acea sala. Si Florian a fost acolo, Vale a simtit. Nu au lipsit Actorul, Treceti batalioane romane Carpatii, a cantat piese de munte, de studentie, chiar si Frumoasa-i vecina noastra, cantecul acela popular banatean.
Vale a fost foarte apropiat, foarte cald, nu a existat nici o bariera intre el si public. Si publicul a raspuns pe masura, desi la inceput a existat un moment destul de tensionat. El a intarziat peste o ora iar la intrarea in club trebuia sa treaca printr-o salita pentru fumatori. Acolo se pare ca a fost apostrofat, a urcat pe scena si se simtea ca este incordat,a cantat Actorul fara sa spuna nimic,apoi ne-a salutat si a spus ca nu este vina lui pentru ca a intarziat,el nu intarzie la spectacole, el a venit la noi cu cantecele sale si nu isi poate reveni dupa cuvintele pe care le-a auzit in club. “ Suntem la Timisoara, oameni buni..” Am aplaudat toti, a cantat apoi “Ce aproape de noi e Lumina” si s-a relaxat, a devenit cald si apoi totul a fost superb.
In cea mai mare parte a Concertului, Vale a cantat singur, Calin Barcean a cantat in deschidere, dar la anumite piese urca si el pe scena, lua chitara si canta impreuna cu Vale. Asa a fost la piesele lui Florian, insa la Vanare de Vant a cantat Vale singur. A mai urcat la unele dintre piesele foarte cunoscute, la Aruncarea in valuri, de exemplu. Nu stiu de ce nu canta Vale Toti suntem putin luati, nu o canta niciodata.
Dar a fost cel mai cald spectacol pe care l-am trait in Porto Arte. Si asta am simtit si din partea lui Florian, a fost ca la acele cantari la care participa niste buni prieteni.
Janis, Timisoara

Un comentariu:

LePetitPrince spunea...

Iti multumesc pentru vizita, m-am grabit sa vin si eu la tine, si am gasit o comoara. E minunat ceea ce faci sau poate sunteti mai multi.
Cand mai treci pe la mine citeste aici http://zbateri.blogspot.com/2009/10/alte-ierni.html
si aici:
http://zbateri.blogspot.com/2009/10/o-zi-mai-cu-mot.html

Sau poate ai si citit.
Cu bine!