sâmbătă, 2 iunie 2012

A.P., cu respect pentru simboluri si pentru natura

De ceva timp este mare zarva mare printre Prietenii mei, reali sau de pe de pe Facebook ... Cum-necum, s-a facut ceva nemaivazut si nemaiauzit...
A fost dezvelit un bust al lui Adrian Paunescu in centrul Bucurestiului !
Daca era oriunde altundeva decat locatia actuala, aM fi sustinut de a doua zi initiativa.
A.P. este un mare poet si a avut o contributie IMENSA la sicronizarea Trairii TINERILOR din Romania la valorile din West, la Generatia Woodstock si la Libertatea in stil Hippie. Romania a avut o mare sansa prin existenta lui AP in Limba si Cultura sa, pe aceste Pamanturi incarcate de Istorie.
Lucrarea comemorativa a fost realizata si amplasata prin eforturile Familiei Paunescu, in spetza a lui Andrei. Locul ales, numit de presa "parcul Gradina Icoanei" are singurul attu ca este cel mai apropiat parc de casa in care a trait AP in ultimii cca 50 de ani.
Dar de acest parculet este foarte legat Florian Pittis, fiind situat exact in fatza Salii Studio (actualmente Sala Toma Caragiu), locul unde s-au jucat multe din piesele-spectacol cu Florian Pittis, fiind totodata sanctuarul PMT, prima "DMZ" din Bucuresti.
Am primit de la Florian un mesaj ambivalent -... // Din ceea ce mi s-a transmis, AP nu interfereaza deloc cu Teatrul Nostru, parca nici nu este in Gradina Icoanei ... -  asha ca nu am scris nimik si, astazi dimineatza m-am dus sa vad exact despre ce e vorba si sa-I transmit imagini in miscare la rezolutie cat mai buna, ca sa inteleaga clar localizarea monumentului. Ideea Lui era exacta. Asha shi este. Statuia se afla intr-un fel de firida mica, lipita de strada Pictor Verona, decupata din parc si delimitata de acesta printr-un ziduletz. AP, bust din bronz, se afla pe un soclu destul de inalt si ESTE CU FATZA spre STRADA Pictor Verona. Amplasamentul este in coltzul dinspre fosta Miorita, langa restaurantul care a cotropit coltul parcului unde era stalpul de lumina imortalizat pe prospectul de la Cainele Gradinarului. Cand privesti stauia nu se vede deloc sala de teatru. Iarna, cand nu vor fi frunze, aceasta va putea fi zarita, oblic si intr-un plan indepartat.
MultumiM lui Andrei Paunescu pentru BUNUL SIMT si pentru RESPECTUL acordat acestui parc cu totul special.
Al dvs. putin luat, hippiepittis
*Articolul include si un paragraf Relay-only by hippiepittis

Niciun comentariu: