miercuri, 13 iunie 2012

Casa Pittis are probleme ...

Cu ceva intarziere, in a doua zi de Rusalii, ca tot era zi nelucratoare, am ajuns pentru a doua oara in acest an in Parcul tematic Bellu. Prima data am fost la o saptamana dupa Pasti, tot cu intarziere... dar am ajuns.
Ca de obicei, fac o vizita la locul de odihna al mai multor Artisti si personalitati, dar si in cateva locuri mai aparte, putin cunoscute publicului larg. 
La FLORIAN PITTIS totul era impecabil, ca de fiecare data. Este adevarat ca erau doar doua vaze cu flori, ambele cu garoafe "rapidiste", dar era curat, nu erau uscaturi in vaze si candela ardea. Placuta ceterasilor era la locul ei, textul fiind vizibil. De asemenea, Numele Artistului, sapat in marmura impecabil de alba fara a fi vopsit a inceput sa devina vizibil ca efect al Timpului. Din aceeasi cauza, pe vechea cruce de lemn a aparut o zona in care lacul s-a scorojit si a cazut. Aceasta este impodobita cu o cruciulita de matanii din Argint, un semn Flower-Power, o banda tricolora si o broderie cu simbolul Festivalului WOODSTOCK, broderie artistica din ata de foarte buna calitate. Adevarate pete de Spirit intr-un parc tematic care altfel este destul de monoton.
La PARINTII lui FLORIAN insa nu mai era ca anul trecut. Se vedea ca nu a mai trecut nimeni pe acolo de un car de luni. Din aprilie si pana acum a disparut si coloana din dreapta iar aripa de avion a tatalui era usor aplecata. De asemenea, toata partea aeriana a Maslinului s-a uscat, trunchiul fara viatza stand in fatza monumentului ros de vreme.  Corectura lui Florian este acum super-vizibila (asta pentru cine cunoaste) Planta insa a dat din radacina ramuri noi, care insa trebuie indrumate... Ierburile au inceput sa acopere aleea interioara din pietris iar bancutza a intat si mai mult in pamant... La fel ca si piatra neagra a bunicului? Titu Pittis, care abia poate fi zarita (asta tot pentru cine cunoaste). (am sa-mi iau eu o panza de bomfaier data viitoare cand voi merge, si daca tot acolo este uscatura, o voi taia eu. Nu promit insa nici o data, daca vin caldurile cele mari nu voi mai ajunge acolo pana la toamna). De ce este important acest loc ? Deoarece este locul unde Florian venea atunci cand vroia sa se reculeaga singur, fara a fi deranjat sau grabit de nimeni. In treacat va spun doar ca locul este intr-o cu totul alta zona a Parcului tematic... Din pacate nici din partea familiei Schneider si nici din cea a PAndei se pare ca locul nu mai trezeste vre-un interes, deoarece impresia de parasire este coplesitoare! Aproape sigur in afara de mine (si de Janis) nu pare a mai veni cineva pe acolo.
Mentionez aici ca nu stiu locul de odihna al lui Nicu Vladimir, daca stie cineva si vrea, mi-l poate arata si mie.
Alte locuri de odihna situate in prejma lui Florian... Anda Calugareanu, Ioan Luchian Mihalea, Emil Hossu, Gina Patrichi, Adrian Pintea, Amza Pellea, Tatiana Stepa,  Cristian Paturca...
Acest articol se vrea un semn de exclamare si atat. 
Hippie Pittis - A2FP 

Niciun comentariu: