miercuri, 11 iunie 2008

Festivalul de Arte pentru Liceeni Florian Pittis -z.1

Am intentionat sa scriu iarasi 2 texte cu pretentia de recenzie, unul pe circuit inchis si altul, indulcit pentru public, pe Blog… Dar acum chiar nu e cazul.
Singurele lucruri bune din aceasta prima zi de Festival au fost publicul din sala si insasi faptul ca a existat. Avem liceeni care au talent si canta bine la instrumente. … Ca vocile le sunt la pamant. ( ca sa nu zic “sub pamant” ca se interpreteaza tematic! )
Am auzit cantecele superbe ale lui Motzu Pittis chinuite in mai multe feluri decat imi puteam imagina. Daca nu ar fi fost obligatoriu sa existe si daca nu ar fi fost prezentate, ar fi existat riscul sa nu le recunosc, desi le stiu pe dinafara ( sic! )
Nu ma bag sa comentez la obiect, ca inca nu s-a pronuntat Juriul , si nu se cade. Oricum, le plang de mila urechilor fine de folkist ale lui Ducu supuse presiunilor decibelilor Rock ale trupei fanei lui Ada Milea. De asemenea protestez impotriva esarfelor portocalii ale unor alti multi trupasi care probabil banuiesc ca daca PNL nu mai e la 3, poate ca Blaga pe sau sub B, il incanta pe acelasi nelipsit (D)B
In aceeasi nota, a stiut PAnda de ce a aplaudat la recitalul East Area. Nu ca era in afara concursului, dar tanarul interpret chiar are Talent si Traire. Altceva m-a suparat la el. Ca a cantat tocmai “Vinovatii fara vina”. E o blastfemie sa canti piesa asta tu fiind tuns ca la Jandarmi. Adica, vai-de-mine, nu conteaza cat de lung am parul, pot fi tuns chilug, conteaza ceea ce gandesc. Eu protestez cu degetul mic !!!!. Pacat , omul chiar are talent si Traire. Poate ca pentru imagine TREBUIE INJURAT PRIMUL DINTRE ORGANIZATORI. Daca e asha, e OK, il rog pe baiat sau pe colegii lui din Lazar sa-mi scrie si rescriu si eu !!!!
Si inca un protestA stiut Florian Pittis de ce a cantat practic numai alaturi de BARBATZI ( eu stiu o singura exceptie - Anda C. ). Nu ca as fi misogin sau ca as avea ceva cu vocile feminine. Numai ca aceste cantece de protest si in special “Vinovatii fara vina” cantat de o feminina care mai e si blonda are toate sansele sa devina o blastfemie. La ele chiar nu intereseaza pe nimeni cat de lung au parul si bancurile spun tot ceea ce trebuie stiut despre “cat si cum gandesc” blondele. Iar de a deveni FRATE e pentru o blonda o problema si mai mare… Si in viata si in masonerie.
Florian, prezent in sala, nu s-a regasit in Vibratia din Sufletele oamenilor. Momentul de maxima consonanta a fost la East Area ( prin mine trafic 31 % ).
E adevarat ca organizatorii au avut buna inspiratie ca la sectiunea de teatru din ziua a doua a festivalului nu au impus ca un personaj din cele interpretate de concurenti sa fi fost interpretat de Florian Pittis. Au scapat astfel de a mai fi chinuiti cel putin Ariel si Laertes
Oricum, m-am hotarat sa verific daca r3net se tine de cuvant si ma voi lasa maine seara la mila la transmisiei lor Live. Voi fi in sala Joi, la Gala Laureatilor si la Recitaluri.

Al dvs. putin luat, hippiepittis

Niciun comentariu: