duminică, 3 octombrie 2010

Omagiu lui Florian Pittis - Luni 4 octombrie ora 17

CENTRUL PENTRU ACTIVITĂŢI RECREATIVE ŞI INOVARE OCUPAŢIONALĂ

Luni, 4 octombrie, orele 17.00

„Oameni, pietre, oameni sori” – Omagiu lui Florian Pitiş
Organizat de Asociaţiile Prietenii lui Panait Istrati din Ramânia şi Franţa

La 4 octombrie 2010 se împlinesc 3 ani de când Florian Pitiş nu mai este printre noi. Unul dintre personajele pe care le-a interpretat cu dăruire la radio a fost scriitorul Panait Istrati. În calitate de regizor, Florian Pitiş l-a readus pe Istrati în actualitate, într-un spectacol memorabil prezentat la Sala Radio, realizat în 1992 cu studenţii săi de la Academia de Teatru şi Film.
Camelia Stănescu şi Dan Ursuleanu au construit din 10 ore de înregistrări radiofonice cu vocea lui Florian Pitiş un spectacol “Panait Istrati” pentru Radio România.
Florian Pitiş revine astfel în actualitate dând viaţă personajului Panait Istrati al cărui interpret ideal se dovedeşte a fi.
Vă propunem atenţiei, în avanpremieră secvenţe din “Oameni, pietre, oameni, sori”, emisiune din ciclul biografii, memorii, a cărei premieră este programată în luna noiembrie 2010, coodonator de proiect Magda Duţu.
Invitaţi de onoare actorii Irina Petrescu, Emilia Popescu şi Marcel Iureş.

Programul cuprinde: Evocarea personalităţii lui Florian Pitiş de către actriţa Irina Petrescu şi ziariştii Sofia Şincan, Camelia Stănescu şi Dan Ursuleanu. Amfitrioni: Camelia Stănescu şi Dan Ursuleanu

Am preluat pentru dvs. integral anuntul din Programul Centrului.
Centrul acesta este pe strada Jean Louis Calderon la nr. 39. (undeva pe langa Gradina Icoanei)
Desi nu se specifica nimic despre capacitatea salii si despre acces, din modul de prezentare evenimentul pare a fi unul public.

NOTA. In textul preluat ce la Organizatori sunt DOUA ERORI.

1. La 4 Octombrie se implinesc 67 de ani de la NASTEREA lui Florian Pittis
2. Numele Artistului se scrie cu doi de T


Al dvs. putin luat, hippiepittis.

Niciun comentariu: